Egy jó film vagy sorozat nem csak a nézők számára izgalmas és szórakoztató, hanem a készítők és a szereplők számára is, miközben dolgoznak az alkotáson, hogy a mozikba és a tévéképernyőkre kerülhessen. Laikus nézőként nem sok fogalmunk van róla, hogy a kulisszák mögött mik zajlanak egy-egy forgatás alkalmával. Többek között arról sem, hogy hogyan lazítanak és mókáznak a színészek a forgatási szünetekben, vagy hogy hogyan veszik fel azokat a jeleneteket, amik a filmvásznon annyira látványosnak tűnnek. Szerencsére azért ezekről a mozzanatokról is előkerülnek olyan ritkán látható kulisszafotók, amik legalább annyira érdekesek és szórakoztatók, mint maguk a filmek.

A Bosszúállók című film forgatása közben a rendező, Joss Whedon beállt pózolni Fekete Özvegy, Amerika Kapitány, és Sólyomszem közé.

Így zajlott annak a Harry Potter jelenetnek a forgatása, ahol a könyvek maguktól visszamentek a helyükre.

A pillanat, amikor a Szárnyas fejvadász 2049 egyik jelenetének forgatásakor Harrison Ford véletlenül tényleg behúzott egyet Ryan Goslingnak.

Az utolsó simításokat végzik a hajómodellen, amit a Titanic című film süllyedős jeleneteinek felvételeinél használtak.

A Trónok harca című sorozatban Daenerys Targaryen, a Sárkányok Anyja valójában nem is egy sárkányt dédelgetett az ölében?

Quentin Tarantino legutóbbi filmjében, a "Volt egyszer egy... Hollywood"-ban így oldották meg a közúti világítást.

Az 1979-es "A nyolcadik utas: a Halál" című filmben az Alien jelmezben egy fiatal srác, Bolaji Badejo rejtőzött.

A Vikingek sorozat egyik forgatási szünetében Floki nagyon csalódott volt, mert nem jutott neki fagyi.

Ezzel szemben Voldemort nagyon vidám arcát mutatja a Harry Potter forgatásakor. Biztosan azért örül ennyire, mert itt még van orra.

Egy kis sminkelés a T. rex -re is ráfér a Jurassic Park jeleneteinek felvételei között.

Wilt Chamberlain (bal oldalon) és André René Roussimoff (jobb oldalon) a hónuk alatt elviszik Arnold Schwarzenegger-t a "Conan, a barbár" című film forgatásakor.

A felnőtt és a gyerek Gamora nem tudják eldönteni, hogy ki üljön le a nevükre szóló székre a "Bosszúállók: Végtelen háború" forgatási szünetében.

A Men in Black - Sötét zsaruk című filmben megismert Arquilliai igazábból jóval nagyobb volt, mint amekkorának a filmben látszott.

A Rémálom az Elm utcában című film Freddy Krueger-e a valóságban kifejezetten jó arc volt.

A Bosszúállókban Thor és Hulk csetepatéja igazábból elég viccesen nézett ki.

Az MGM filmek kezdése előtt látható legendás logóban szereplő oroszlán üvöltésének a felvétele.

BB-8 egy kis emberi segítséggel volt csak képes mozogni a Csillagok háborújában.