Az exszel történő találkozás nem túl szívet melengető élmény. Még abban az esetben sem, ha teljes békében és egyetértésben váltatok el egymástól, ugyanis ilyenkor is van egyfajta feszélyezett hangulata a találkozásnak. Ha pedig haraggal mentetek szét, akkor kifejezetten felkavaró lehet érzelmileg az újratalálkozás. Hirtelen felszínre törnek a fájdalmas és nyomasztó emlékek. Az pedig csak tetézi a helyzetet, ha ráadásként még valamilyen cikis szituációban látjátok újra egymást. Ilyenkor már minden mindegy, és legbelül csak azt kívánod, hogy minél előbb legyetek túl ezen az egészen.

Van egy saját szemétszállító cégem, amit nemrég alapítottam, de már most is elég jövedelmező. Amikor emberhiány van, előfordul, hogy én is beállok dolgozni a srácok közé. Egy ilyen alkalommal futottam össze az exemmel, aki megvető pillantások közepette "Fú, inkább letagadom, és úgy teszek mintha nem is ismerném ezt a lúzert" fejjel nézett rám.

Egyik nap összetalálkoztam az exbarátommal a villamoson. Beszélgetésbe elegyedtünk:

- Milyen csinos lettél, mióta nem láttalak! Ennyire le akarod nyűgözni az új pasidat? - mondta nekem.

Mire én:

- Szó sincs róla! Csak a szakításunk ennyire jó hatással volt rám.

Ma véletlenül összefutottam az első barátommal. Olyan érzés volt, mint amikor nyugodtan mész az autóval, és hirtelen megállít a rendőr.

Ma találkoztam az egyik korábbi pasimmal. Fejhallgató volt rajtam, és figyelmetlenül leléptem az úttestre, hogy átmenjek a boltba, mire egy autó csikorogva lefékezett, a sofőr pedig dühösen elkezdett ordibálni. Oldalra néztem, és megláttam, hogy az exem az. Hirtelen elhallgatott, néhány másodpercig néztünk egymásra, majd mindketten tovább mentünk, mintha mi sem történt volna.

Az elmúlt években volt egy hosszabb betegségem, emiatt pedig sokat fogytam. A ruhaméretem 3 számmal kisebb lett, de új ruhákat nem tudtam venni magamnak, mert minden pénzemet a gyógyszerekre és az orvosokra költöttem. Így aztán egy jó ideig a régi, bő és elnyűtt ruháimban jártam. Úgy néztem ki, mint egy lecsúszott függő. Ilyen állapotomban egyszer véletlenül összefutottam az exemmel, aki erőltetett mosollyal az arcán azt hazudta, hogy jól nézek ki, majd becsúsztatott egy húszezrest a táskámba.

Összetalálkoztam a volt barátommal, aki 4 évvel ezelőtt csúnyán összetörte a szívem. Nagyon kínos és kellemetlen volt, hogy most kezdett el magyarázkodni és bocsánatot kérni a 4 évvel ezelőtti tetteiért.

Uber sofőrként dolgoztam egy ideig. Egyik este egy ismerősnek tűnő lány szállt be a kocsimba. Egész úton azon gondolkoztam, hogy honnan lehet olyan ismerős. Miután kiraktam a lányt, 20 perc múlva értesítést kaptam, hogy az utasom panaszt tett ellenem az Uberben. Kiderült, hogy jó néhány évvel ezelőtt randiztunk a lánnyal, és nem túl békésen ért véget a rövid románcunk.

Korábban benne voltam egy mérgező kapcsolatban, amil fájdalmas szakítással végződött. A kapcsolatunk alatt soha nem volt megelégedve az alakommal. Amikor fogytam egy kicsit a kedvéért, akkor győzködött, hogy fogyjak még egy kicsit. És ez így ment egészen a kapcsolatunk végéig, amikor már csak 47 kilogramm voltam.

Ma véletlenül összefutottam vele, és azt mondta nekem:

- Milyen gyönyörű vagy!

Ezen meglepődtem, ugyanis most 5 kilóval több vagyok, mint amikor megismertük egymást, és járni kezdtünk. Én csak ezt válaszoltam vissza neki:

- Igen, mert épp egy nagyszerű emberrel készülök az esküvőmre, és soha nem éreztem még magam ilyen jól a bőrömben.

Tegnap összetalálkoztam az exemmel az utcán, és pont azokban a ruhákban voltam, amiket anno még tőle kaptam. Irtó ciki volt.

A minap összefutottam a rég látott exbarátnőmmel. Leültünk beszélgetni és közben feltűnt, hogy milyen szépen gömbölyödik a pocakja.

Egyszer csak a hasára tettem a kezem és megsimiztem, mert kíváncsi voltam, hogy rugdos-e a baba. Erre az exem nagyon furán nézett rám, és megkérdezte, hogy mégis mit művelek.

Kiderült, hogy nem terhes, csak felszedett néhány kilót, mióta nem találkoztunk.

Középiskolás koromban jártam egy lánnyal. Sok-sok évvel később összefutottam vele, de ő nem emlékezett rám. Leültünk beszélgetni, elmeséltem neki néhány közös élményt, és akkor már elkezdett neki derengeni.

Furcsa, hogy az emberek annyira meg tudnak változni, hogy teljesen elfelejtik a múltat, és elfelejtenek olyan embereket, akik korábban közel álltak hozzájuk.