Egy ideális nyaralásnak azzal kellene telnie, hogy kipihenjük a fáradalmakat és néhány napot eltöltünk teljesen stresszmentesen. Ez valamilyen szinten kivitelezhető is addig, amíg fiatal az ember, és még családalapítás előtt áll. Viszont amikor már a gyerekek is bekerülnek a képletbe, akkor a nyaralások is megváltoznak. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a szülők számára a nyaralások egy jó pár évig gondtalan pihenést csak nyomokban tartalmaznak. A sokat látott szülők számára ezzel nem mondunk újat, viszont szeretnénk őket megnyugtatni, hogy nincsenek egyedül, és minden szülő hasonlóan éli meg a nyaralásokat.

Azért szeretem a családi nyaralásokat, mert ilyenkor a gyerekeim nem otthon, hanem valami egészen egzotikus helyen ébresztenek fel hajnali 5 órakor.

Az európai körutazásunk egy csapásra átváltozott egy "látogassuk meg európa összes benzinkúti vécéjét" programmá.

Egy családi nyaralás a gyerekekkel 90%-ban azzal tellik, hogy azt hajtogatod: "Ha nem fejezed be, akkor most azonnal hazamegyünk!"

Megkérdeztem a légikísérő kisasszonyt a repülőgépen, hogy nem-e ülhetnék át egy másik helyre a folyamatosan síró kisgyerek mellől. Erre közölte velem, hogy ne szórakozzak, és inkább próbáljam meg megnyugtatni a hisztiző gyermekemet.

A gyerekeimmel eltöltött nyaralásnak az volt az előnye, hogy lebarnultak egy kicsit a szemem alatti táskák.

Egy gyerek: $

Két gyerek: $$

Három gyerek: $$$

Családi nyaralás a gyerekekkel: $$$$$$$

Az egész nyaralást fülsüketítő gyerekvisítások kíséretében tölteni és tehetetlenül nézni, ahogy a gyerekeid még azoknak a nyaralásába is belerondítanak, akik nem is veletek vannak: MEGFIZETHETETLEN.

Ha gyerekekkel és étellel mész ki a partra, akkor készülj fel rá, hogy a homok lesz a fűszer minden kaján.

A feleségem azt mondta, hogy vigyem magammal a gyerekeinket is a barátaimmal közösen szervezett pasis kempingezésre. Én ezt azzal hárítottam el, hogy nem lenne helyes ilyen mértékű zajszennyezést okozni a természet lágy ölén.

Ha valaki tudni szeretné, hogy milyen lehet végigmenni egy szégyenmeneten, akkor szálljon fel egy repülőgépre négy gyerekkel.

Folyamatosan a gyerekeim civakodását hallgatni a nyaralás alatt pont olyan, minta otthon lennék, csak tengerre néző kilátással.

Üzenem azoknak, akik szerint mindennél emberpróbálóbb teljesítmény megmászni az Everestet, hogy próbáljanak meg elutazni nyaralni egy hétre két 3 év alatti gyerekkel.

Egy családi nyaralás nem is igazi családi nyaralás egészen addig, amíg valaki el nem kezd azzal fenyegetőzni, hogy kihajítja a másikat az autóból.

Gyerekpanaszok egy nyaralás alatt:

- Nincs wifi a parton

- A tengerpart túl homokos

- A tenger túl sós

- Ízletes, mediterrán vacsora egy étteremben? Pizzát akarok!

Visszajöttünk a gyerekeinkkel közösen külföldön töltött hétről. (Megjegyzés: Azért nem használtam a "nyaralás" szót, mert azzal csak lejáratnám a jelentését.

Egy családi nyaralás a gyerekekkel 80%-ban abból áll, hogy minden erőddel megpróbálod távol tartani őket az utcai szuvenír árusoktól és az ajándékboltoktól.

Egy kisgyerekkel történő nyaralás vége felé már azért fohászkodsz, hogy legközelebb, amikor az éjszaka közepén felébreszt, akkor otthon a saját ágyadban ébredhess.

Mi lehet kellemesebb, mint egy 12 órás autóút egy végig bömbölő másfél éves kisgyerekkel? Már persze egy érzéstelenítő nélküli foghúzáson kívül.

Elég kiábrándító érzés, hogy miután közel egy millió forintot költöttünk el arra, hogy az egész család együtt nyaralhasson külföldön, azt kell látnunk, hogy a tinédzser lányunk és fiunk egész nap ül a hotelszobában, és a telefonjaikat nyomogatják, mintha csak otthon lennének.

Miután elvittem a kisfiamat Disneylandbe, megkérdeztem tőle, hogy melyik játék volt a kedvence, amire felült, mire ő azt válaszolta, hogy a poggyászkiadó szalag a repülőtéren.