Egyesek nem mozognak túl otthonosan a konyhában. De hát nem mindenkinek lehet tehetsége a főzéshez. Vannak, akik számára kikapcsolódást nyújt a főzés, míg másokat inkább stresszel. Akiknek kevésbé van érzéke a főzéshez, azok pillanatok alatt képesek katasztrófa sújtotta területté változtatni a konyhát. Persze némi gyakorlással a főzési készség is fejleszthető, de akinek nincs veleszületett tehetsége hozzá, abból azért igen csekély eséllyel válhat mesterszakács, még ha ezt nehezen is tudja elfogadni. Persze próbálkozni azért lehet.

A feleségem már hónapok óta rágta a fülemet, hogy szeretne egy új tűzhelyet, és úgy tűnik, hogy ma végleg elfogyott a türelme. Na de a viccet félretéve, ez az eredménye, ha fogalmad sincs a kukta helyes hastnálatáról, és úgy állsz neki főzni benne.

A feleségem kitalálta, hogy netes képek alapján saját kezűleg fog készíteni egy süni tortát a kislányunk születésnapjára. Nos, a végeredmény hagyott maga után némi kívánnivalót.

Ahány ház, annyi szokás. Például van olyan hely, ahol egy kis köpködés nélkül el sem kezdődhet a sütögetés. Azért a finnyások megnyugtatására hozzá tennénk, hogy csak egy "hangyányi" adag kerül az olajba.

Az ok, amiért a feleségem azt mondta, hogy nem főzhetek többé a felügyelete nélkül.

Sokan vannak, akik szerint már az is súlyos vétek, ha valaki ananászt rak a pizzára. Ennek fényében kíváncsiak lennénk, hogy vajon ők milyen véleménnyel lennének erről a banános-halas kompozícióról:

A barátom a védőfelszerelése nélkül nem mer sültkrumplit sütni.

Akik a bolognai spagettit már túl snassznak tartják spagetti tésztával elkészíteni, azok számára íme egy alternatív megoldás. Mondjuk valaki igazán szólhatna neki, hogy a "spagetti" az magának a tésztának a neve.

Az édesanyám kenyeret sütött, és közben eltűnt a szemüvege. Szinte már mindenhol bekereste, de sehol sem találta. Aztán amikor elkészült kenyér, előkerült a szemüveg is.

A haverom ezt készítette magának reggelire. Kíváncsi lennék, hogy Gordon Ramsay mit mondana rá. (Nos, eljutott a kép a Gordon Ramsayhoz, és őszintén elmondta a véleményét.)

Az apám egyik nap úgy döntött, hogy pizzát fog sütni. Mivel nem mozog túl otthonosan a konyhában, ezért annyira felhúzta magát közben, hogy mérgében kidobta a tésztát az udvarra, ami fennakadt a kerítésen. Végül inkább telefonon rendelt pizzát.

Csak karamellt akartam készíteni, ám közben elfeledkeztem róla, és láva lett belőle.

Leves, főétel és desszert is egyben. Az elfogyasztása után minden bizonnyal nem marad el a kirobbanó hatás.

Mivel virslit már viszonylag magabiztosan tudok főzni, ezért úgy gondoltam, hogy ideje szintet lépnem, és megpróbálkozni a rizsfőzéssel is. Túl korai volt. Nem tudom, hogy hol ronthattam el.

A férjem "díjnyertes" tálalása:

Próbáltuk megfejteni a teljes menüsort, de nem jártunk sikerrel. Mindenesetre a disznó karambol és levezetésnek egy rádió azért elég jól hangzik.

Szinte hallani, ahogy segítségért könyörögnek.

Nagyon úgy tűnik, hogy itt nem csak a főzési képesség hiánya okoz gondot.

Egy igényesen elkészített "Niki Nausz" torta minden kisgyerek arcára képes mosolyt csalni.