Igazán kifejező emberi gesztus, ha valaki a kezébe temeti az arcát. Olykor még beszédesebb is tud lenni, mint a kimondott szó. Főleg akkor, amikor valami olyat látunk vagy hallunk, ami minden észszerűséget sutba dob, és nekünk semmilyen frappáns megjegyzés nem jön ki a szánkon. Legalábbis olyan nem, ami megfelelően kifejezné azt, amit gondolunk és érzünk ilyenkor. Valószínűleg pontosan tudjátok, hogy miről beszélünk, ugyanis biztosan minden átélt már valami hasonlót, így nem is szaporítanánk tovább a szót, inkább mutatunk pár olyan dolgot, amin te is csak a fejedet fogod fogni.

1. Az egyik munkatársam így dicsekedett nekem: Azt hiszem, hogy végre megtaláltam az igazit. A pasimmal annyira egy hullámon rezgünk egymással, hogy tegnap, amikor felhívtam őt a legjobb barátnőm telefonjáról, mert az enyém lemerült, akkor úgy vette fel a telefont, hogy "Szia kicsim, már alig vártam, hogy hívj!" Meg sem kellett szólalnom, és így is azonnal tudta, hogy én vagyok.

Ezután megpróbáltam elmagyarázni neki a szomorú igazságot, hogy a pasija miért úgy vette a fel a telefont, ahogy, de teljesen kiakadt rám, hogy én biztosan csak féltékeny vagyok az ő boldogságára.

2. Az egyik osztálytásam teljesen komolyan megkérdezte tőlem, hogy "Ha valaki ikereket vár, akkor ők 18 hónappal később születnek meg? Vagy ők is ugyanúgy 9 hónap után?"

3. Egy bútoráruház parkolójában szemtanúja voltam annak, hogy két nő megpróbált berakni az autójuk csomagtartójába egy nagy szekrényt. Még most is azon tűnődöm, hogy hogyan gondolhatták azt akár csak egy pillanat erejéig is, hogy be fog férni.

4. Ez a nő elkezdte locsolni az udvarán a pázsitot, ám közben eleredt az eső. Ekkor beszaladt egy esernyőért és folytatta a locsolást, mintha mi sem lenne természetesebb.

5. Az egyik lány ismerősöm ezt posztolta ki: "Összevesztem a pasimmal, és másnap nem ment be érettségizni, hogy helyette azonnal kiengesztelhessen engem. Minden pasinak ilyennek kellene lennie! Annyira büszke vagyok rá!"

6. Rám jött a szükség, ezért bementem egy nyilvános mosdóba, ám amikor megláttam, hogy átlátszó üvegajtók vannak felszerelve a WC fülkékre, úgy döntöttem, hogy inkább tartogatom még egy darabig.

7. A szomszédom felállt egy kislétrára, hogy közelebbről készíthessen fotót a napfogyatkozásról:

8. Az új irodai munkatársat megkérte a főnök, hogy nyomtasson ki neki egy dokumentumot, ám a nyomtató sehogy sem akart működni. Ő viszont szeretett volna jó benyomást tenni a főnökre, ezért kitalálta, hogy márpedig ő akkor is kinyomtatja a dokumentumot.

9. Nagyon meg fog lepődni a tulajdonos, ha esetleg a hűlt helyét találja a biciklijének még annak ellenére is, hogy "gondosan" lelakatolta.

10. Minden bizonnyal a hölgy nincs tisztában azzal, hogy a fényképezőgépeken van olyan funkció, hogy "zoom":

11. Volt egy randim, amin a beszélgetés közben megemlítettem a srácnak, hogy épp most olvasom újra George Orwelltől a Állatfarm című könyvet. Erre ő röhögőgörcsöt kapott, majd kb. 1 perc után, amikor végre kapott egy kis levegőt, megkérdezte tőlem, hogy "Nem vagy te már túl idős ahhoz, hogy ilyen gyerekkönyvet olvasgass?"

12. Van azért abban némi irónia, hogy egy edzőterem mozgólépcsőt szerel fel a bejárat elé, és a sportolni igyekvő vendégek azt használják a sima lépcső helyet.

13. Az egyik sráccal folyton rivalizáltunk egymással az iskolában, de mindig legyőzött engem. Felnőttként belőle egy ismert milliárdos üzletember lett, és egyik nap megjelent abban a gyorsétteremben, ahol dolgozom, és én direkt túlsütöttem a csirkéjét. Az nevet, aki utoljára nevet, haver.

14. A szomszédom így rögzítette a quadját a terepjáró platójára. Ha nehezen is, de végül sikerült meggyőznöm mielőtt még elindult volna, hogy ez így nem lesz jó.