Akinek az édesanyja fiatalabbnak néz ki a koránál, annak nem mindig könnyű ezt kezelni. Adódhatnak ugyanis kellemetlen szituációk, illetve mulatságos félreértések is ebből fakadóan. A hölgyek különböző arckrémekkel, és egyéb szépészeti kezelésekkel igyekeznek megállítani az öregedés folyamatát. Sajnos azonban senkit sem kímél az idő vasfoga, és előbb-utóbb mindenkinek szembe kell néznie az arcán megjelenő barázdákkal és ráncokkal. Viszont vannak olyanok, akiket látva az az érzése támad az embernek, hogy vagy megtalálták az örök fiatalság forrását és hatalmasat kortyoltak belőle, vagy pedig elvitték a főnyereményt a genetikai lottón. Az ilyen szerencsés édesanyák esetében a lányaik (teljesen érthető okokból) nem mindig tudnak ennek velük együtt felhőtlenül örülni.

(1) Az édesanyám 41 éves, de amikor együtt sétálunk az utcán, több pasi fordul meg ő utána, mint utánam.

(2) Az édesanyám sokkal fiatalabbnak tűnik a valós koránál, ezért aztán gyakran kerül vicces szituációkba. Legutóbb például akkor, amikor az apám a munkahelyén felejtette a pénztárcáját, és az egyik kollégája elhozta neki. Amikor becsöngetett a házunk ajtaján, az édesanyám nyitott ajtót, mire a fickó:

- Szia! Az apád kollégája vagyok. Szólnál neki, kérlek?

(3) A fotón látható édesanya (jobbra) 43 éves, a lánya pedig 22 éves.

(4) Az ukrán származású énekesnő, Vera Brezhneva és a lánya között 20 év a körkülönbség, de olyanok mintha csak lánytesók lennének:

(5) Az édesanyám 60 évesen döntött úgy, hogy valóra váltja egy fiatalkori álmát, és egyetemre megy, hogy diplomát szerezzen. Sikerrel járt, és én nagyon büszke vagyok rá.

(6) Reese Witherspoon olyan, mintha nem öregedne. A híres színésznő 46 éves, a legidősebb gyereke, Ava Elizabeth Phillippe pedig már 23 éves.

(7) Amikor a nővéremnek megkérték a kezét, a srác szülei meghívták magukhoz a családomat egy ismerkedős vacsorára. Én sajnos nem tudtam elmenni, ugyanis egy vizsgára készültem éppen. Amikor a szüleim megérkeztek hozzájuk, a srác anyja megkérdezte az én anyámtól:

- És édesanyád, hogy-hogy nem tudott eljönni?

Kiderült, hogy azt hitte az édesanyámra, hogy én vagyok.

A fotón anyukám látható jobb oldalt, középen a nővérem, és a bal oldalt pedig én.

(8) Első ránézésre akár azt is hihetnénk, hogy egy ikerpár látható a képeken, de valójában egy anya és a lánya.

(9) A fotón látható jobb oldali hölgy 53 éves, a lánya mellette pedig 23 éves.

(10) Eltelt egy kis idő, mire leesett, hogy a suliban miért is akart minden srác velem barátkozni. Íme, az én bájos édesanyám:

(11) Az édesanyám 18 éves volt, amikor megszülettem. 16 éves koromban, amikor ő már 34 éves volt, senki sem akarta elhinni, hogy neki egy ilyen idős gyereke van, ugyanis nagyon fiatalosan tartotta, és tartja azóta is magát. Ez idő tájt jöttem össze az első barátnőmmel, akivel egyszer éppen sétálgattunk a városban, amikor az utca túloldalán megpillantottam az anyámat. Mivel ő még nem tudott a barátnőmről, gyorsan odaszaladtam hozzá, váltottunk néhány szót, majd egy puszit adtam az arcára, és elköszöntünk. Amikor visszaszaladtam a barátnőmhöz, teljesen kiakadt és féltékenységi jelenetet rendezett, ugyanis nem akarta elhinni, hogy "az a lány" az édesanyám volt.

(12) Jobban teszi a srác, ha még egyszer átgondolja szándékait.

(13) A svéd modell, Anna Nyström (jobbra), és az ő édesanyja.