A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Norbi update termékek összetételével és hatásaival, továbbá a diéták eredményességével kapcsolatban is megtévesztette a fogyasztókat a Norbi Update Lowcarb Zrt. Mivel elismerték a jogsértést, és együttműködtek a hatósággal, ezért 40 millió forintra mérsékelték a bírságot.

A nemzeti versenyhatóság vizsgálata szerint a Norbi Update életmódrendszert, illetve az Update termékek népszerűsítését célzó, a forgalmazó közösségi oldalán közzétett videók több szempontból is tisztességtelennek minősültek a fogyasztókkal szemben. A videók megalapozatlanul hirdették az Update termékeket egészségre ható tulajdonságra, valamint betegségek megelőzésére, kezelésére utaló állításokkal (pl. "elmúlik a cukorbetegség, elmúlik a magas vérnyomás").

A posztok emellett megtévesztő állításokat tettek az Update termékek összetételével kapcsolatban (pl. "cukormentes, csökkentett a szénhidráttartalma"), valamint megalapozatlanul állították a cég piacelsőségét.

Egy mézhelyettesítő sziruppal kapcsoaltban pedig a vállalkozós hamisan keltette azt a benyomást, hogy az jogszerűen árusítható, ugyanis a NÉBIH állásfoglalása szerint eleve jogsértően hozták forgalomba, majd a szakhatóság ki is vonta a piacról, elrendelve a termékek visszahívását a fogyasztóktól.