Schobert Norbi elkeseredettségében egy terjedelmes posztban reagált arra, hogy a Gazdasági Versenyhivatal 40 millió forintos büntetést szabott ki a vállalkozására, a Norbi Update Lowcarb Zrt.-re. Ahogy arról mi is beszámoltunk egy korábbi cikkünkben, a GVH azért büntette meg a cégét, mert megtévesztették a fogyasztókat a termékek összetételével és hatásaival, továbbá a diéták eredményességével kapcsolatban.

Norbi a reagáló posztjában arról ír, hogy ő csak csak egy jobb világot akart, és részletesen kifejti, hogy hogy milyen eredményeket ért el a pályafutása során. Azt gondolja, hogy most példát szeretnének statuálni vele, mert első volt. Állítása szerint tudományosan bizonyított, hogy az Update termékei hatásosak, és a gyógszerlobbit látja az őt ért támadások mögött.

Így zárja sorait:

"Annyi, de annyi szenvedésen mentem keresztül amíg ezt felépítettem és próbáltam megvédeni az igazam. Annyi és annyi elismerést kapok a fogyasztóimtól, update1 menü megrendelőktől. Igen. Lefogynak. Igen kevesebb cukor- és vérnyomásgyógyszert kell bevenniük. Akkor 25 év köszönete hazugság. Nem is fogytak le. A két klinikai vizsgálat se számít. Egy dolog számít: csak gyógyszernek lehet bármilyen kommunikációban élettani hatást tulajdonítani. Ez a magán véleményem. Nem a céges. Norbi voltam… es csak voltam."

A blikk felkereste Norbit a bejegyzés közzététele után, akinek a következőt nyilatkozta:

"Eddig bírtam, visszavonulok. Ez a vizsgálat és az, hogy mindenféle hazugnak neveznek, most padlóra küldött, és innen már nem tudok felállni. Ez a kampány olyan most, mintha eddig végig hazudtam volna, közben a visszajelzések és a klinikai vizsgálatok szerint is százezrek életét mentette meg a rendszerem."