Ahogy a szervezetünk hozzászokik a diétás étrendhez, emésztésünk fokozatosan lelassul, és minimál üzemmódban kezd működni. Ez sajnos azért nem jó, mert ha nem emésztünk megfelelően, testünk egyszerűen nem képes több zsírt leadni. Ez az oka annak, hogy a fogyókúra elején még örvendezünk a súlycsökkenésnek, később pedig már nem akar lemenni rólunk semmi.

Az emésztéshez energia kell. Egy hosszan tartó, kemény diéta nem engedi sejtjeinket elég energiához jutni, így azok nem tudják megfelelően végezni az emésztés folyamatát.

Nem mindegy hogyan fogyókúrázunk. A legfontosabb, hogy maradjuk közben egészségesek. A megoldás tehát a megfelelő étrend és a testmozgás.

Kerüljük az olyan diétákat, melyek már a kezdetekre drasztikus kalóriacsökkentést írnak elő és mindenképpen vegyük be edzésprogramunkba a súlyzókat, hogy izmaink ne vesszenek el.

Ha valaki nem csak le akar fogyni, de meg is akarja tartani az elért eredményt, figyeljen oda testére. Legyünk türelmesek és hagyjunk időt szervezetünknek, hogy a szükséges folyamatokat elvégezhesse! Csak így lesz tartós a súlyvesztésünk!

Most pedig ismerd meg a 6 alapszabályt, melyekre szükséged van:

Kardió edzés: A leggyorsabb eredményeket a biciklizéssel, futással érhetjük el. Ezek a kardioedzéscsoportba tartozó testmozgások még az edzés után 1-2 órával is égetik a zsírt.

Súlyzós edzés: Az izomvesztés megelőzése és persze a zsírégetés szempontjából elengedhetetlen az izomcsoport-specifikus gyakorlatok végzése.

Mentális edzés: Amellett hogy testedet edzed, muszáj egy kis „agytornát” is végezned. Nagyon fontos ugyanis, hogy pozitívan gondolkodj arról, amit csinálsz és hogy elhidd, igenis lesz eredménye.

Kalóriabevitel: Folyamatosan csökkentsük a bevitt kalóriát. Ha sikerül legalább az eddigi felére csökkenteni, akár heti 0,5-1 kg-tól is megszabadulhatunk!

Ételfajták: Ha lehet tartósítószer nélküli, természetes ételeket fogyassz! Ilyenek például a sovány húsok, tojásfehérje, zöldségek, stb.

Étkezés gyakorisága: Ahelyett, hogy egy nap egyszer degeszre eszed magad, hidd el sokkal többet ér, ha többször eszel ugyan, de kicsiket. Ez jelenthet akár napi 5-6 étkezést is, de azok tényleg picik legyenek!

Ha lelkiismeretesen követed a fogyókúrás szabályokat és biztosan sikerül majd elérned a kívánt eredményt. Lehet hogy hetek, lehet hogy hónapok alatt, de meglesz. Bízz magadban!