Egy esős nap leszűkíti a lehetőségeinket. Ez nyáron tud igazán bosszantó lenni, amikor a tervezett napi program a vízparton fekve napozás lenne és csak egy-két nap szabadságunk van. Ilyenkor a legtöbben egész napos lustálkodás mellett döntenek, pedig az esős, otthon töltött napok is lehetnek hasznosak.

1. Olvass valamit

Olvasni jó dolog, de időigényes. Személy szerint a trolin szoktam olvasni iskolába/hazafele menet, de mégis amikor az ember régóta beszerzett egy könyvet csak arra várva, hogy időt fordítson rá, jobb érzés egyhuzamban nagyobb részét kiolvasni, mint amennyit azalatt a kb. 20-30 perc alatt kilehet. Hát itt a nagyszerű alkalom! Csináljunk egy meleg teát, készítsünk elő egy kis rágcsálni valót, mert most van egy egész napunk a várva várt könyvek kivégzésére.

2. Törődj magaddal

Az állandó rohanások közepette, senkinek sincs ideje mindig mindenre, főleg magára nem. Még a legjobbakkal is megesik, hogy egy-egy reggel kimarad az arcradír, hogy néhanapján már nem fér bele egy teljes smink, hogy nem marad idő egy tökéletes hajkölteményre sőt, azt is tudjuk milyen útközben szembesülni a lepattogott körömlakkal. Velem már az is megtörtént, hogy csak az egyik szememet festettem ki, persze ez inkább alvás- és nem idő hiány következménye volt. De felejtsük is el ezeket a traumatikus élményeket, mert ma mindenre van időnk! Vehetünk forró aromaterápiás fürdőt, felrakhatunk egy arcpakolást, időt szakíthatunk egy kis manikűrre és pedikűrre, sőt elég időnk van egy alapos szőrtelenítésre, mert mennyivel jobb inkább pepecselni vele, mint indulás előtt gyorsan lehúzni, aztán vagy marad pár szál vagy nem. Lássuk be ez nyáron mégiscsak nagyobb figyelmet igényel.

3. Ültess valamit

A kinti növényeket akár el is felejthetjük, ma a természet gondoskodik róluk helyettünk, így a kertészkedős perceket fordíthatjuk a szoba növényekre. Mivel eddig nem volt bent virágom, úgy döntöttem, most eljött az ideje ennek is.

4. Tervezz előre

Most, hogy nem mész sehova, jut időd kitalálni, hova mész később! Kapj elő egy cetlit és a naptárad, hogy összeszedhesd a teendőid, így tökéletesen beoszthatod az idődet.

5. Főzz

A hét minden napján főzni amit épp megkívánsz izgalmas, de becsúszik néha egy-egy gyors kaja, mert egyszerűbb beugrani a mekibe, mint nekiállni sütögetni otthon. Szerencsére, ezen a héten ez nem történhet meg veled, mert ma megfőzhetsz előre. Sőt! Olyannyira ráérsz, hogy nem is a megszokott sablonos receptek közül kell választanod, hisz van időd bebarangolni a felkapott gasztro blogokat is.

6. Alkoss valamit

Eljött az ideje, hogy lefesd azt a polcot, amit régóta szeretnél vagy készíts egy díszpárnát abból a szép kis takaróból, amit úgy szerettél, amíg a kutya el nem szakította. Horgolj, építs, rajzolj, barkácsolj, amit csak szeretnél, ki tudja mikor lesz rá megint időd.