A házaspárok élete általában félreértések sorával van kikövezve, hiszen amikor két ember úgy dönt, hogy az életük hátralévő részét együtt élik le, akkor elsőre, de még sokadjára sem megy minden zökkenőmentesen a mindennapokban, ugyanis beletelhet némi időbe, míg sikerül összecsiszolódniuk. Ez hol rövidebb, hol pedig hosszabb időt ölel fel, és hát vannak olyan házasságok is, ahol egy egész élet sem elég rá. Ez részben azzal is magyarázható, hogy a férfiak, illetve a nők mentalitása és szemléletmódja eltérő lehet az élet különböző területein. Ebből adódóan pedig úgy tűnhet, mintha bizonyos helyzetekben nem is ugyanazt a nyelvet beszélnék, és nem értenék, hogy pontosan mit is szeretne mondani a másik.

1. Késésben voltam egy találkozóról, ezért megkértem a férjemet, hogy készítse ki a cuccaimat, amíg én elmegyek zuhanyozni. Amikor zuhanyzás után benyitottam a hálószobába, megláttam hogy a férjem az ágyon ezt a szettet készítette össze a számomra.

2. Nem egészen ugyanazt jelenti a feleség és férj számára a balatoni hangulat.

3. A férjemmel megbeszéltük, hogy minden látnivalót megörökítűnk az afrikai utazásunk során. Végül én több, mint 300 fotót készítettem, míg ő ezt az egyet:

4. Ma megtanultam, hogy a férjemet még egy olyan egyszerű feladattal sem bízhatom meg, hogy vegyen egy zuhanyfüggönyt a fürdőszobánkba.

5. Beugrottam a boltba bevásárolni, és felhívtam a férjemet, hogy nézze meg, van-e elég spagetti tészta otthon. Mivel azt válaszolta, hogy van bőven és elég lesz a vacsihoz, ezért nem vettem. Aztán amikor hazaaértem, akkor kiderült, hogy nála ezt jelenti a "bőven":

6. A feleségem szerint pont ugyanannyi hely van az én cipőimnek is, mint az övéinek az új cipősszekrényünkön.

7. Megkértem a férjemet, hogy vegyen nekem egy korrektort, de előtte mutassa meg a színét a kezén:

8. A férjem megkérdezte, hogy fagyassza-e le a csirkehúst, amit vásárolt. Mondtam neki, hogy igen, csak előtte tegye zacskóba.

9. Megkértem a férjemet, hogy hozzon nekem egy kanalat a limonádém megkavarásához, mire ő belenyúlt az italomba, és megkavarta az ujjával.

10. Mondtam a férjemnek, hogy jól zárja vissza a chipses zacskót, hogy ne szikkadjon meg másnapra.

11. Elküldtem a férjemet bevásárolni és felírtam neki, hogy hozzon kígyóuborkát is. Majdnem sikerült eltalálnia, hogy melyik az:

12. A férjemtől kaptam egy üzenetet otthonról, hogy megjöttek a ruhák, amiket pár napja rendeltem a neten. Megkértem, hogy csináljon képeket:

13. Mondtam a férjemnek, hogy tegye be a lasagnét a sütőbe 120 fokon. Küldött egy képet és megkérdezte, hogy így jó lesz-e:

14. Napokig rágtam a férjem fülét, hogy javítsa meg a kilincset, míg végre sikerült rászánnia magát. Büszkén mutatta meg nekem az eredményt, majd amikor kinevettem, vérig sértődött.

15. Céloztam rá, hogy örülnék, ha szombat reggel meglepne egy francia reggelivel. Erre ő készített nekem égett párizsit dijoni mustárral.

16. Mondtam a férjemnek, hogy pakoljon ki néhány guriga WC-papírt a polcra. Most félek leülni a WC-re, mert bármelyik pillanatban a nyakamba zuhanhat ez az instabil építmény.

17. Úgy tűnik, hogy egy "kicsit" féltékeny típus a felesége.

18. Hazacsörögtem a férjemnek, hogy mire hazaérek, hámozza meg a burgonya felét, és tegye fel főni a tűzhelyre. Ez a látvány fogadott: