Gyakran már csak utólag esik le az embernek, hogy valami nagy badarságot mond. Viszont még mindig az a jobbik eset, ha rájövünk a tévedésünkre, vagy pedig elfogadjuk, egy a témában tőlünk jártasabb ember helyreigazítását. Így legközelebb már biztosan nem esünk bele ugyanabba a gödörbe. Persze sok olyan ember van, aki nem képes beismerni tévedéseit, és elfogadni azt, hogy a másiknak is lehet igaza. Ennek ellenére mégis ők azok, akik a leghangosabban szajkózzák a sületlenségeiket.

Egyszer csomagot szerettem volna küldeni a postán Hollandiába, de a postai alkalmazott nem akarta elhinni, hogy tényleg létezik ilyen ország. A saját fülemmel hallottam, ahogy felhívja a felettesét és megkérdezi tőle:

- Hollandia az Angliában van, igaz?

Az egyik haverom 27 évesen még mindig úgy gondolja, hogy régen léteztek egyszarvúak, csak kihaltak, mint a sárkányok. A SÁRKÁNYOK.

Egy élelmiszerboltban dolgozom. Egyszer egy nő felháborodott az egyik termék 250 forintos árán, és így szólt:

- Inkább átmegyek a másik boltba, ott 1000 forintért négyet is veszek!

A korábbi főnököm azt mondta, hogy azért nem jár szigetekre nyaralni, mert a szigetek úsznak a vízen, és ha nyáron túl sok turista van rajtuk, akkor elsüllyedhetnek.

A lányom tanára azt mondta a gyerekeknek, hogy a kígyók meghalnak, miután megmarnak valakit, mert a saját szájukba is kerül a méregből.

Sok évvel ezelőtt volt egy haverom, akivel egyszer a plazma TV-kről beszélgettünk. Azt mondta, hogy ő soha nem fog plazma tévét vásárolni, mert nem fogja mindig cserélgetni benne a plazmát, amikor elfogy. Egy darabig még próbáltam felvilágosítani őt, de aztán beláttam, hogy talán tényleg jobb, ha nem vesz magának plazma tévét.

A bátyám korábban egy állatkertben dolgozott. Egy nap egy nő odament hozzá, és azt kérdezte:

- Mennyi ideig tart, amíg egy szarvasból jávorszarvas lesz?

A bátyám azt válaszolta:

- Körülbelül 7 év.

Az idős természetismeret tanárom azt állította, hogy a tetoválások öröklődnek.

Valaki egyszer teljesen komolyan azt mondta nekem, hogy a vizet nem lehet kétszer egymás után felforralni a vízforralóban, mert akkor higany képződik belőle.

Az egyik középiskolai osztálytársam biztos volt benne, hogy a tehénnek van egy olyan testrésze, hogy "hús". Amikor elmondtuk a lánynak, hogy a hús valójában az állat izma, hisztériázni kezdett, és vegetáriánus lett.

Egy volt munkatársam 100%-ig biztos volt abban, hogy a pókhálókat emberi bőrből készítik a pókok. Esélyem sem volt, hogy meggondolja magát.

Középiskolában az egyik osztálytársam megkérdezte a tanárt, hogy vannak-e holdak más országokban is.

Egyszer nyáron találkoztam egy sráccal. Sétáltunk. Szép napos idő volt, de kicsit szeles. Azt mondta, hogy ilyen időben lehetetlen barnulni, mivel a nap sugarait elfújja a szél és ezért nem tapadnak meg a bőrön.

Egy tetoválószalonban dolgozok, és a minap bejött hozzánk egy 40 év körüli férfi. Kiválasztotta, hogy milyen tetoválást szeretne, majd amikor elkezdtem tetoválni, meglátta a tűt, és felkiáltott. Kiderült, hogy akkor tudta meg, hogy a tetoválást tűvel szokták csinálni. Lement gondolkodni, majd egy óra múlva visszajött, és közölte, hogy mégsem szeretne tetoválást.

Amikor terhes voltam az első gyerekemmel, egy parkban fagyiztam éppen és észrevettem, hogy egy idős néni rosszallóan bámul engem.

Ezután pedig rám szólt, hogy nem kellene fagylaltot ennem. Amikor megkérdeztem, hogy miért, azt válaszolta:

- Mert megfagy a gyerek, édesem!

(via)