A smink az emberiség életében egészen hamar megjelent. Már az időszámításunk előtti időkben is sminkelték magukat az emberek. Gondoljunk csak Kleopátrára, aki előszeretettel rúzsozta a száját, alul-felül kontúrozta a szemét, a szemöldökét pedig szén segítségével sötétítette. Ez egyrészt státuszszimbólumként is szolgált, másrészt pedig védelmi funkciót is ellátott. Az erőteljes szemfesték óvta a viselőjét a tűző napsugárzástól, illetve távol tartotta a legyeket.

Napjainkra a kozmetikumok gyártása igen komoly és jelentős iparággá nőtte ki magát. A különböző szépségápolási termékek sokféleségének és sokszínűségének köszönhetően csak a képzelet szabhat határt a hölgyek számára, amikor kifestik magukat. Egy profi sminkes pedig művészeti magasságokba képes emelni a sminkelést. Elég, ha csak megnézünk néhány hollywoodi filmet. A sminkmesterek akár olyan szinten képesek megváltoztatni egy színész kinézetét, hogy szinte rá sem ismerni a filmvásznon. Azonban teljesen hétköznapi emberekkel is képesek ilyen "varázslatra". Hogy ne menjünk annyira messzire, egy szerb sminkmester munkáit mutatjuk be nektek. Stefan Subotic fő profilja a hölgyek megfiatalítása a smink erejével.

Éveket, sőt akár évtizedeket képes eltüntetni a nők arcáról.

Stefan Subotic Belgrádban él és dolgozik, ezért kezdetben az ott élő nők körében lett népszerű a munkái által, de az internetnek köszönhetően most már egyre ismertebbé válik nemzetközi szinten is.

Leginkább alkalmi sminkeket készít a hölgyek számára.

A nők esküvőkre, bálokra, és egyéb különleges alkalmakra kérnek Stefantól sminket.

Fontosnak tartja, hogy tovább adja a tudását más tehetséges emberek számára, ezért sminkoktatással is foglakozik.

Az ajkak és a hosszú szempillák kiemelésére helyezi a hangsúlyt.

Egy smink, amihez Kim Kardashian nyújtott ihletet Stefan számára.

A hölgy éveket tagadhatna le az életkorából.

Stefan a kisebb-nagyobb bőrhibákat, és a szem alatti táskákat is képes teljesen eltüntetni.

Akár a vörösszőnyegen is végigvonulhatna ebben a sminkben.

Stefan képes teljesen általakítani a modellt az általa készített sminkkel.

Egy menyasszonyi smink a sok közül, amit Stefan már elkészített a pályafutása során.

Egyszerűen nem lehet betelni Stefan munkáival.