A nők és a férfiak másképp reagálnak adott helyzetekben, másképp vélekednek az élet bizonyos dolgairól. Mint mindennek, ennek is megvan a maga napos és árnyoldala. Ez abban mutatkozik meg, hogy számos nézeteltérést, illetve komikus szituációt szülhet egy kapcsolatban. Talán nem véletlenül mondják azt egyesek, még ha átvitt értelemben is, hogy a férfiak a Marsról, a nők pedig a Vénuszról jöttek. Az idők során a hölgyeknek azért egész jól sikerült kiismerniük a férfiakat, viszont fordított irányban ez már nem igazán mondható el. Becsületükre legyen szólva, hogy azért folyamatosan próbálkoznak, és nem adják fel, hogy közelebb kerüljenek a női lélek megértéséhez.

Többek között az ilyenek miatt is kifürkészhetetlen a hölgyek észjárása a férfiak számára.

És ha a "tisztán és világosan érthető" útmutatás alapján a férfi nem találja meg a keresett tárgyat, akkor a nő csak forgatja a szemét.

A férfiak számára érthetetlen az a nők által gyakran hangoztatott mondás, hogy: a szépségnek ára van.

Ma én csomagoltam ebédet a gyerekünknek az iskolába, de amikor meglátta a feleségem, rögtön felkapta a vizet. Nem értem, hogy mi a problémája...

Pedig csak egy teljesen ártatlan bóknak szánta.

Ma segítettem kifesteni a terhes feleségemnek a lábujjkörmeit. Korábban nem gondoltam volna, hogy férjként ez is a dolgom lesz.

A nők tényleg minden olyan apró kis részletre odafigyelnek, amire a férfiak nem.

A férfiak másodállásban fotósként dolgoznak a párjuk mellett.

A feleségem elfelejtette, hogy ma nem kell bemennem a munkahelyemre, és én is otthon fogok dolgozni, ahogyan ő is "teszi" már egy ideje. Ő a feleségem, aki éppen az új könyvén dolgozik délelőtt 10 órakkor. A kiadás várható ideje: 2654.

A házasságot követően bizonyos dolgokkal kapcsolatban a szöges ellentetjét gondolják, mint előtte.

Ma láttam egy srácot, aki az áruház kellős közepén bekötötte a barátnője cipőjét. Egy perc néma csend a srácért.

Ma a feleségem kocsijával mentem munkába, mert az enyém elromlott. Nem merem megkérdezni, hogy mit művelt a kormánnyal, de van egy olyan sejtésem, hogy elég gyakran fel szokták idegesíteni vezetés közben.

De amikor egy férfi elfelejti lehajtani a wc ülőkét, akkor rögtön a szemére van vetve...

A srácnak valószínűleg már jó néhányszor nem jött be korábban a dolog, ezért készült B tervvel.

A nők csak azt hallják meg egy férfi mondandójából, amit meg akarnak hallani.