A karácsony lényege az lenne, hogy összegyűlik a család és békében, szeretetben együtt töltik az ünnepet. Ez azonban túl jól hangzik, hogy igaz legyen. Ha becsúszik valami malőr, akkor pillanatok alatt elillanhat a meghitt hangulat, és a helyét átveszi a stressz, a frusztráció. Olyan apróságok is képesek ezt előidézni, minthogy megrepedt a bejgli sütéskor, vagy hogy ferde a fa. De egy pocsékul megválasztott ajándék is képes belerondítani az ünnepbe, a kiadós családi veszekedésekről már nem is beszélve.

Na, de mivel is lehetne jobban megkoronázni ezt az amúgy is rossz évet, mint egy félresikerült karácsonnyal?

A férjem felment a padlásra, hogy lehozza a műfenyőt, de beszakadt alatta a mennyezet, és így érkezett meg a nappaliba.

A kutyáink úgy döntöttek, hogy hamarabb megkezdik az ajándékbontást, és amíg nem voltunk otthon, nekiestek a fa alá bekészített, gondosan becsomagolt ajándékoknak.

A szomszédunknál december 25-én reggel 8 órára már hivatalosan is véget ért a karácsony.

A karácsonyi süteményem nem egészen úgy sikerült, mint a recepthez mellékelt képen.

A kisfiam elfelejtett szólni róla, hogy a testvérének szánt ajándékot a szennyes közé rejtette el.

A feleségem karacsonykor elküldött a boltba majonézért. Odakint szakadt a hó és röpködtek a minuszok, de nem volt választásom, ezért beültem az autóba, és elindultam egy nyitva lévő boltot keresni. 20 kilométert mentem, mire egy másik városban találtam egyet, viszont hazafelé belecsúsztam egy árokba az autóval. A kocsi eleje összetört, én pedig szinte az egész napot az autóban töltöttem arra várva, hogy megérkezzen az autómentő. Késő estére értem csak haza, a feleségem pedig azzal fogadott, hogy talált egy bontatlan tubus majonézt a szekrényben, így feleslegesen indultam el reggel a boltba.

Elfelejtettem karácsonyi csomagolópapírt venni, és már csak szülinapos volt otthon. Megpróbáltam menteni a menthetőt...

Ősszel elkezdtem kirakni egy 1000 darabos puzzle-t, hogy mire karácsony lesz, addigra biztosan bejezzem. Sikerült is volna, ám amikor a végére értem, kiderült, hogy egy darab hiányzik. Soha nem voltam még ennyire dühös karácsonykor.

A férjem azt mondta, hogy majd ő kiveszi a sütőből a karácsonyi vacsorát. Olyan jól sikerült neki, hogy végül pizzát kellett rendelnünk.

A drága anyósomtól egy "Neveletlen gyerekek megnevelése" című könyvet kaptam ajándékba karácsonyra. Van két kislányunk, de az égvilágon semmi gond nincs a viselkedésükkel. Sőt, az iskolában is példás a magatartásuk.

Így aztán amikor szóvá tettem az anyósomnak, hogy ugyan mire fel kaptam ezt a könyvet, akkor óriási veszekedés kerekedett ki a dologból szentestén.

Összedőlt a mézeskalács házikó, amit készítettem, de a kisfiam megpróbálta menteni a menthetőt, és kölcsönadta a dinoszauruszát.

Így nézett ki egy karácsony, amikor még gyerek voltam és a családommal ünnepelhettem, és így néz ki most, hogy egyedül töltöm az ünnepet az albérletemben.

Ez az elő karácsonyunk az új macskánkkal, és láthatóan még szoknia kell a helyzetet.

Elég feszült a kapcsolat a rokonok között, ezért azt tanácsoltam, hogy idén inkább csak szűk családi körben kellene ünnepelnünk a karácsonyt.

Anyám persze hallani sem akart róla. Így aztán az összes rokon összecsődült, majd amikor körbeültük az asztalt, habzó szájjal mindenki veszekedni kezdett mindenkivel.

Kaptam karácsonyra egy robotporszívót, merthogy az majd mennyire megkönnyíti a takarítást...