Van egy régi, latin eredetű közmondás, amely így szól magyarul: Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Nagy valószínűséggel hallottátok már néhányszor, de az is lehet, hogy ti is előszeretettel mondogatjátok. Így aztán nem gondoljuk, hogy különösebb magyarázatra, vagy hosszabb fejtegetésre szorulna a közmondás jelentése, de aki esetelg nincs tisztában vele, annak is egyértelmű lesz cikkből, hogy milyen emberekre, és milyen helyzetekben süthető el ez a találó mondat.

Az egyik kollégám egy üzleti út során azt mondta nekem, hogy: "Az ablaktörlő lapátok gyorsabban kopnak középen, mert ott nézünk ki leggyakrabban a kocsiból".

Az egyik unokatestvérem kifejtette nekem, hogy a Hold az sokkal hasznosabb, mint a Nap, mert éjszaka jön fel, bevilágítva a sötétséget, míg a Nap nappal kel fel, amikor már amúgyis mindenhol világos van.

A lakásom közelében van egy népszerű park, aminek a szélén található egy totemoszlop. Egyik nap épp arra sétáltam, amikor egy turista rámutatott a totemoszlopra, és megkérdezte tőlem: "Hol vásárolhatnék olyan fát, ami így nő?" Elmagyaráztam, neki, hogy ez egy totemoszlop, amit fából faragtak, és magától nem nő így.

A nő arcán látszott a meglepődöttség.

Egyszer az egyik kollégám megpróbált meggyőzni arról, hogy a kígyóknak nincsenek csontjaik. Miután mutattam neki pár kígyó-csontvázról készült fotót a neten, így szólt: "Persze, vannak bordáik, de ezek nem csontok".

A volt barátnőm egyszer megkérdezte tőlem: "A Benjamin Button különös élete című film igaz történet alapján készült?"

Állatorvos vagyok, és egyszer egy háromlábú vemhes kutya szülését kellett levezetnem. A gazdája megkérdezte tőlem, amikor behozta a kutyát: "Három vagy négy lábbal fognak születni a kiskutyák?".

Az egyik kolléganőm elmondta, hogy az az egyik nagy álma, hogy Japánba költözik, és lesz egy saját tevéje. Nem értettem, hogy mi köze Japánnak a tevékhez, majd kiderült, hogy a nő meg van győződve róla, hogy Japánban mindenhová teveháton közlekednek az emberek.

Egy egyetemi buli során, amikor elmondtam, hogy Vietnámból származom, az egyik lány azt mondta nekem, hogy ne poénkodjak, hiszen Vietnám az nem egy ország, hanem egy háború.

Egyszer a munkatársakkal szóba került, hogy milyen fura, hogy a nyúl tojja a húsvéti tojásokat. Az egyik kolléga viccesen megjegyezte, hogy kacsacsőrű emlősökkel kéne helyettesíteni a nyulakat, mivel ők legalább tényleg tojást tojnak. Erre egy lány azt mondta: "Na, várj, de hát a nyulak is tojnak tojást!".

Ezt követően heves vita alakult ki arról, hogy akkor tojnak-e tojást a nyulak, vagy sem. A lány odáig ment, mindenkit végig kérdezett a cégnél, majd végül szomorúan beismerte, hogy tévedett, mivel egyedül ő állította azt, hogy a nyulak is tojnak tojást.

Egy múzeumban dolgozom, és egyszer hallottam, ahogy egy lány mindenkinek meséli, hogy a dinoszauruszok nem valóságosak, ugyanis egyetlen állat sem tud tüzet okádni. A lány joghallgató volt.

Egy 30 éves mérnök ismerősöm egyszer megkérdezte tőlem halál komolyan, hogy: "Ki az a Thomas Edison?"

A húgom beparázott repülés közben, és elkezdett szakadni róla a víz, ezért megkérdezte, hogy kinyithatja-e az ablakot szellőzni.

Erre a mellettünk ülő srác felpattant a helyéről, és átült máshová. Nagyon jót nevettem.

Egyszer moziba mentem egy lánnyal egy 3D-s filmre. Miután kijöttünk, így szólt a lány: "Bárcsak a valóság is 3D-s lenne!".