A férfiak egymás között bertanak olyan szabályokat, amik nincsenek kőbe vésve, és mégcsak nem igazán beszélnek róla. Ennek ellenére mégis egységesen elfogadja azokat a férfitársadalom, és egyfajta iránymutatásként tekintenek rájuk a mindennapokban. A nők pedig ezeknek a szabályoknak a többségéről mit sem sejtenek. Pedig van olyan, ami közvetve rájuk is vonatkozik.

1. Amikor randizol, soha ne hagyd, hogy a lány csak egy salátát rendeljen magának, mert utána a te kajádból fog kunyerálni.

2. Amikor egy lány megadja a telefonszámát, ismételd el neki jó hangosan úgy, hogy direkt eltéveszted az egyik számot. Ha kijavít, akkor tényleg érdekled őt. Ha nem, akkor csak le akar koptatni téged, és a szám, amit megadott, valószínűleg kamu.

3. Lazának és higgadtnak kell tűnnöd egy nő előtt még abban az esetben is, ha az a pók a falon átkozottul nagy, és igazából téged is halálra rémít.

4. A kopasz férfiak szinte kötelezőnek érzik megdicsérni egymást azzal, hogy "jó a fodrászod".

5. Legalább egy öltönynek (ami nem az érettségid óta van meg) lennie kell a szekrényedben, hogy legyen mit felvenned az esküvőkre, temetésekre, és egyéb alkalmakra.

6. Ha valami tragikus történik a legjobb barátoddal, az első dolog, amit tenned kell, hogy kitörlöd a böngészési előzményeit.

7. Legyél előrelátó! Vegyél magadnak egy WC pumpát még azelőtt, hogy szükséged lenne rá.

8. Ne olvasd el az elektronikai készülékek használati utasításait, inkább jöjj rá magadtól, hogy hogyan kell használni. Ez olyan férfi dolog.

9. Egy férfinak szüksége van férfias időtöltésre a haverjaival. Arra viszont egyáltalán nincs szüksége, hogy a barátnője folyamatosan hívogassa őt közben, és ne hagyja, hogy jól érezze magát a barátaival.

10. Soha ne randizz a legjobb barátod exével. Még akkor sem, ha a haverod azt mondja, hogy nem zavarja. Biztos, hogy előbb-utóbb a barátságotok rovására megy.

11. Ha valaki meghív téged egy sörre, akkor ne add oda neki az árát. Egyszerűen a következő kört te fizesd.

12. Amikor két idegen férfi tekintete találkozik bármilyen nyilvános helyen, akkor egy másodpercük van, hogy legalább az egyikőjük félrenézzen.

13. Egy fickó beállt a mellettem lévő piszoárhoz egy pláza WC-jében, pedig még egy rakás szabad hely volt. A szemem sarkából észre-vettem, ahogy felém fordította a fejét, aztán lassan lenézett, és megdicsérte az órámat. Nagyon fura és kínos szituáció volt. Szóval ha csak nem muszáj, akkor soha ne használjunk egy már foglalt piszoár melletti piszoárt. Ha esetleg mégis megtörténik, akkor semmi beszélgetés közben a szomszéddal.

14. Ha egy férfi azt mondja, hogy minden oké, akkor az tényleg úgy is van. Nem kell tőle még 100-szor megkérdezni.