A házasságot nem ugyanolyan módon élik meg férjek és a feleségek. Mások azok a dolgok, amik zavarják őket, és szintén mások azok a dolgok, amiket fontosnak tartanak. Ebből adódóan aztán nem minden helyzetben értik meg egymást. A házasélet egyben egy tanulási folyamat is. Bár a férjeknek nem minden esetben sikerül piros pontokat szerezniük a feleségüknél, és alkalmanként a férjek is kiosztanak egy-egy fekete pontot, de összeségében nézve azért mégis csak az számít, hogy szeretik egymást, és nem tudják, illetve nem is akarják elképzelni egymás nélkül az életüket.

1. A feleségemmel volt egy vitánk, ezért már napok óta nem szólunk egymáshoz. Így aztán amikor kész a vacsora, a feleségem ezt úgy jelzi nekem, hogy bejön a nappaliba és hozzám vág egy fakanalat.

2. Egy férfi életének három szakasza a fürdőszoba vonatkozásában:

3. Éppen készülődtünk valahová, amikor a feleségem megkérdezte:

- Komolyan ezt akarod felvenni?!

Én, némi hezitálás után:

- Most, hogy így kérdezed... azt hiszem, hogy nem...

4. A munkhelyemen leültünk ebédelni a kollégákkal. Így fest egy szingli férfi ebédje és egy hazás férfi ebédje (Én vagyok a házas):

5. Aki szeretne minden este vitázni a fogkrémes tubus kinyomásának helyes módjáról, annak bátran tudom ajánlani a házasságot.

6. Minden házasságban van egy felső összeghatár, amit a felek el mernek költeni anélkül, hogy előtte megbeszélnék a másikkal. Az enyém olyan 1000 forint körül mozog, míg a feleségemé nagyjából 200 ezer forint környékén van.

7. A házaséletünk röviden összefoglalva: a feleségem elkapott, és azóta nem ereszt el. (Persze igazábból én ezt egyáltalán nem bánom.)

8. A házasságom előtt fogalmam sem volt róla, hogy rosszul is be lehet tenni egy doboz tejet a hűtőbe...

9. Már a kutyáink is ellesték tőlem és a feleségemtől a boldog házasélet titkát:

10. Egy házasságban nem árt tisztában lenned azzal, hogy melyek azok a konyharuhák, amiket tényleg használhatsz, és melyek azok, amiket egyáltalán nem, és igazábból csak azért vannak, hogy a feleséged kirakja őket, amikor vendégeket vártok.

11. Volt egy autóbalesetem, amiből csak annyira emlékszem, hogy nyakig begipszelve a kórházban ébredtem, a feleségem pedig ott ült az ágyam mellett, fogta a kezem, és így szólt hozzám:

- Csak hogy tudd, a szülés sokkal fájdalmasabb ennél.

- Én is szeretlek, drágám!

12. A feleségem kiszárította és megőrizte azoknak a virágoknak a szirmait, amiket tőlem kapott a megismerkedésünk óta:

13. A feleségem néhány héttel ezelőtt közel 10 évnyi boldog házasságot követően arról kezdett nekem panaszkodni, hogy túl kicsinek találja a porszívó teljesítményét, amit még anno nászajándékba kaptunk. Ezért aztán a minap, a házassági évfordulónk alkalmából megleptem őt egy új porszívóval. Nos, azt tanácsolnám minden férjnek, hogy soha ne kövessétek el ezt a hibát.

14. Én és a feleségem így osztozkodunk a fürdőszobai polcon. A szürkével jelölt az ő holmija, míg a színes az enyém: