Keveseknek a szíve csücske a tömegközlekedés. A szolgáltatás minősége és egyes utasok viselkedése is hagy némi kivetnivalót maga után. A tömegközlekedési eszközök igénybevétele egyfajta szükséges rossz, ami a hétköznapjaink szerves részét képezi a munkába vagy éppen az iskolába járás miatt. Azt azért el kell ismernünk, hogy tapasztalatszerzésnek sem utolsó, ugyanis pozitív és negatív életszituációkat egyaránt átélhetünk egy-egy utazás alkalmával. Olyanokat, amikre valószínűleg sehol máshol nem adódna lehetőségünk.

Hirdetés

(1) Ma a tömött villamoson álltam, amikor egy idős néni felajánlotta nekem, hogy üljek az ölébe. 24 éves férfi vagyok…

(2) A tömött buszon egy fiatal anyuka a kislányával állt és kapaszkodott. Fáradtnak és gondterheltnek tűnt, de egy srác odament hozzá és megpróbált beszélgetést kezdeményezni vele. Az anyuka nem reagált, de a srác tovább próbálkozott. A nő fapofával állt, a kislánya pedig mérges fejjel nézte a fiút, majd elüvöltötte magát: "Ne bosszantsd már anyut, mert nagyon kell kakilnia!" Látni kellett volna az utasok arcát a buszon.

Hirdetés

(3) Egyik reggel elkéstem a munkából az önhibámon kívül. Történt ugyanis, hogy a buszon leült mellém egy nő, aki mély kivágású topot viselt. Ebből kifolyólag aztán 4 megállóval később szálltam le a buszról. De hát mégis mi mást tehettem volna?

(4) Tegnap azzal lány osztálytársammal utaztam a buszon, akibe már egy ideje szerelmes vagyok. A lábamnak támaszkodva utazott, nekem pedig az járt a fejemben, hogy milyen romantikus lenne, ha egy hirtelen fékezésnél elkapnám és megmenteném őt az eleséstől. Nos, a képzeletem valósággá vált. Már ami a fékezés részét illeti. Ám ahelyett, hogy elkaptam volna, és is vele együtt estem. Őt elkapta egy másik fiú, én pedig betörtem az orrom.

(5) Az egyik megállónál egy helyes srác szállt fel és ült le mellém a buszon. Bár nagyon tetszett, de nem mertem megszólítani, ezért csak a szemem sarkából néztem őt csillogó szemekkel. Egyszer csak egy sárga csekket húzott elő a zsebéből, és nemes egyszerűséggel belefújta az orrát, majd zsebre rakta a papírt, mintha mi sem történt volna. Ezután a jelenet után már örültem, hogy nem szólítottam meg korábban.

Hirdetés

(6) Egy tömött buszon utaztam hátul a fal mellett állva. Egyszer csak az egyik idős néni felállt a helyéről, és megszólított:

- Üljön le a helyemre, fiatalember.

Mire én mondtam, hogy köszönöm, de nekem jó itt állva.

Erre az idős asszony:

- Igen, de olyan kényelmesnek tűnik, hogy én szeretnék ott állni.

(7) Egy 4-es ülőhely egyik székén ültem, és egy szabad hely volt még. Felszállt a buszra egy idős nő az egyik megállóban, majd odajött és az üres helyre lerakta a táskáját, ő pedig álldogált mellette, miközben csúnyán nézett rám. Egy hirtelen fékezésénél a néni rám zuhant, egy vele azonos korú asszony pedig azonnal rám förmedt, hogy milyen neveletlen vagyok, hogy nem adtam át a helyem a néninek, amikor felszállt.

Hirdetés

(8) Munkából hazafelé menet a távolsági buszon egy középkorú férfi ült mellettem. Unaloműzés gyanánt egy stresszoldó kifestőkönyvet színezgettem. A férfi sokáig csak nézte, hogy mit csinálok, majd egyszer csak megkérdezte:

- A lányodé?

Erre én:

- Nem, dehogy. Ez az enyém.

Látni kellett volna, hogy a férfi milyen arcot vágott a válaszom hallatán.

(9) A megállóban egy macskás nő vadul elkezdett dörömbölni a busz ajtaján, majd amikor a sofőr kinyitotta neki, a nő szó nélkül sarkon fordult és elment.

(10) A metrón utaztam csúcsidőben. Elég hangosan szólt a zene a fülhallgatómban, de nem gondoltam, hogy kihallatszik egészen addig, míg észre nem vettem, hogy a közelemben egy nagyobb társaság azt a zenét énekli nevetgélve, ami éppen a fülesemben szól.

Hirdetés

(11) Tegnap a buszon a mellettem ülő nő felállt, és átült egy másik helyre. Ez egy kicsit olyan érzés volt, mintha elárultak volna.

(12) A trolibuszon így szóltam a melletem álló nőhöz: Elnézést, hölgyem! Megkérhetném, hogy...

A nő: Az előbb már megmutattam bérletem, bocsesz.

Én: Az lehet, de nekem a lábamon áll...

(13) Egyszer otthon felejtettem a bérletemet, de volt róla egy fotó a telefonomban, ezért azt akartam megmutatni az ellenőr srácnak. Ám sietségemben nem a bérletes fotót toltam az arcába, hanem egy egész alakos képet, amit kizárólag csak a férjemnek szerettem volna elküldeni. Amikor kikerekedett az ellenőr szeme, rögtön leesett, hogy "rossz" képre nyomtam rá. Fülig elvörösödtem és ott helyben elakartam süllyedni, de legalább büntetést nem kaptam végül.

Hirdetés

(14) Egy nő megpróbált felugrani az éppen induló metróra, de már nem érte el. Viszont miközben drámaian nyúlt a becsukódó ajtó felé, kiejtette a kezéből a kulcscsomóját, ami berepült a metrókocsiba. A nő ezután kővé dermedve nézte végig, ahogy a szerelvény elindul.