A féltékenységnek sok más egyéb mellett van egy olyan nem túl áldásos hatása is, hogy nem képes tőle tisztán látni és gondolkodni az ember, ami oda vezet, hogy nem tudja reálisan felmérni és megítélni az általa vélelmezett gyanús jelenségeket.

Hirdetés

(1) A szőke feleség féltékenységi jelenetet rendez már korán reggel. A férje próbálja megnyugtatni:

- Drágám, hidd már el, hogy nincs senkim!

Erre a feleség dühösen:

- Ó hát persze! Akkor elárulnád, hogy mégis ki az a Szundi, aki 10 percenként hívogat téged reggelente?!

(2) Nagymama: A mai fiataloknak folyton csak "azon" jár az eszük. Bezzeg a mi időnkben...

Nagymama fiatalon:

Hirdetés

(3) A születésnapi köszöntésekkel óvatosan kell bánni, mert könnyedén félremehetnek, és nem úgy sülnek el, ahogyan szeretnénk.

(4) Én: Na, és melyik Harry Potter filmet szeretnéd megnézni?

Kisfiam: Azt amelyikben varázsolnak!

Én: Hát ezzel aztán leszűkítetted a kört...

(5) Én: Végre vége a fárasztó hétnek és aludhatok, ameddig csak akarok, hogy teljesen kipihenhessem magamat.

A szomszédom vasárnap reggel 7 órakor:

Hirdetés

(6) Az lehet, hogy a szem a lélek tükre, viszont a hajad mindennél pontosabban megmutatja, hogy mennyire eleged van már a hétből.

(7) Pedig szó szerint ott hevert a megoldás a szeme előtt, de mégsem sikerült magától rájönnie.

(8) Egy valós párkapcsolatban így alszanak a felek, ugyanis senki sem alszik "összekucizva" egész éjszaka. Nem tudom, hogy egyesek milyen álomvilágban élnek.

Hirdetés

(9) Ahogyan a legjobb barátommal nézünk egymásra, miközben valaki éppen hazudik nekünk, mint a vízfolyás, de mi közben pontosan tudjuk az igazságot:

(10) Nem szeretek összevissza kombinálgatni, de tegnap a parkban Petra rámosolygott Balázsra, miközben kutyát sétáltattak, és még a kezük is összeért egy pillanatra, amikor elhessegettek egy darazsat, szóval tuti, hogy van valami közöttük. Utána viszont Balázs tekintete találkozott a Rékáéval, és közben csillogott a szemük... ez több mint gyanús... végre összeállt a kép! Most aztán lebuktak! Nagy Donjuan ez a Balázs...

Hirdetés

(11) Minden kapcsolat alapja az őszinteség, és ha ez már rögtön az elején hiányzik, akkor annak a kapcsolatnak nincs jövője, és nem éri meg energiát fektetni bele.

(12) A fejem, amikor már harmadjára mondanak el nekem valamit, de még mindig nem értem, és már szégyellem újra megkérdezni:

Hirdetés