1. Kisfiam: Anyu, mi az a barátnő?

Én: Ha jó fiú leszel, akkor majd neked is lesz egy, és megtudod.

Kisfiam: És ha rossz fiú leszek?

Én: Akkor sok lesz.

2. Hát ha nem látta, akor nem látta...

3. A kisfiam odajött hozzám egyik reggel egy virággal a kezében, amit a kertünkből hozott be:

- Apu, add oda ezt a virágot a munkahelyeden egy olyan lánynak, aki tetszik neked.

A feleségem felhúzott szemöldökkel:

- Hogy micsoda?!

4. Ezen a fotón az első hitvesi csókunk van megörökítve, na meg az unokahúgom reakciója, aki szemmel láthatóan nem volt elragadtatva a látványtól.

5. Megkérdeztem az örök fiatal dédnagymamámtól a 95. születésnapján, hogy mi a hosszú élet titka, mire faarccal azt mondta, hogy a szappanoperák. Kérdően néztem rá, hogy ezt meg mégis hogy érti, mire nevetve így szólt:

- Tudod a tévésorozatok teljesen függővé tesznek, és minden egyes nap életben kell maradnom ahhoz, hogy megtudjam, mi fog történni a következő részben.

6. A kissrác szeretett volna egy új PlayStationt, ezért elkezdett hisztizni érte a szüleinek, mire az apja így szólt hozzá:

- Kisfiam, de hát most vettük meg több mint 100 millióért a a házat, amihez nagyon sok hitelt kellett felvennünk a banktól. Most nincs pénzünk egy új PlayStationre.

Fél évvel később a gyerek újra megkérdezte az apjától, hogy kaphat-e egy PlayStationt, mire az apja:

- Sajnálom kisfiam, de még mindig nagyon sok az adósságunk.

Pár nap múlva a szülők azt látták, hogy a gyerekük egy bőröndöt húzva maga után megindult az ajtó felé. Az apja odaszólt neki:

- Kisfiam, hát te meg hová készülsz?

- Világgá megyek.

- És miért? Talán már nem szeretsz minket?

- Tegnap este, amikor elmentem a szobátok előtt, meghallottam, ahogy azt mondtad az anyunak, hogy el fogsz menni, mire az anyu megkért téged, hogy várd meg, mert ő is elmegy. Hát én meg biztos nem maradok itt egyedül a házban ekkora tartozással.