Egy család mindennapjaiban előfordulhatnak hullámhegyek és hullámvölgyek egyaránt, de vannak olyan családtagok, akik még az utóbbi esetben is képesek humorral és iróniával hozzáállni ahhoz, amit az adott helyzet hoz a számukra.

1. Mindkét családnak megvannak a maga karácsonyi szokásai. Kíváncsiak lennénk, hogy abból mi sülne ki, ha a két család együtt karácsonyozna.

2. Mindig jól szórakozok, amikor anyától és apától kapok egy közös ajándékot, ugyanis amikor kicsomagolom, az édesapám minden alkalommal pont ugyanúgy meglepődik, mint én.

3. A gyerekeink játékból felöltöztették a macskánkat. Amikor a férjem hazajött a munkából, majdnem hátraesett az ajtóban, amikor megpillantotta.

4. Rokon: Minden egyes családi összejövetel alkalmával azt látom, hogy folyton forgatod a szemeidet és mindenféle fejeket vágsz.

Én: Ha nem lennél itt, akkor nem lenne ez...

Rokon: Akkor nem csinálnád?

Én: Nem, akkor nem látnád.

5. Úgy tűnik, hogy a férjnek egy kicsit meggyűlt a baja a modern technológiával.

6. A 4 éves kisfiam úgy éjjel 2 körül arra ébredt, hogy fura hangokat hall, ezért óvatosan kilopódzott a szobájából, és rámnyitott, amint én éppen jégkrémmel tömtem a fejemet a nyitott hűtőajtó fényében. Nem volt mit tenni, neki is adtam egy tálkával, és a lelkére kötöttem, hogy ez maradjon a mi kis titkunk, ne mondja el anyunak. Nos, annyi eszem már nem volt, hogy az éjszakai kis bűnözés után elmossam a tálat, ezért másnap reggel, amikor a feleségem meglátta, számonkérően megkérdezte, hogy ki evett sunyiban jégkrémet, és mielőtt még bármit is mondhattam volna, a kisfiam felkiálltott:

- Nem én és apa voltunk az éjszaka!