A szülők változatos módszereket vethetnek be a gyermekeik nevelése során, általában szituáció függő, hogy éppen melyiket alkalmazzák. Ha a helyzet úgy kívánja, vagy épp úgy hozza, akkor akár a humoros oldalukat is megcsillogtathatják, bízva abban, hogy a gyerekeik veszik a lapot.

1. A lányom elkezdett győzködni, hogy vegyek meg neki valami drága és felesges cuccot, ám én nemet mondtam, és ezután ő ezt vágta fejemhez: "Te soha nem veszel meg nekem semmit!"

Erre én:

2. Az édesanyám megkérdezte tőlem, hogy milyen tortát szeretnék a születésnapomra, mire én csak annyit válaszoltam neki, hogy valami olyat, ami illik hozzám.

Ezt a tortát kaptam:

3. A kislányom lefekvéskor: Apa, Légyszi ne kapcsold le a lámpát! Félek a sötétben!

Én: Kicsim, majd ha nagy leszel, és neked kell kifizetni a villanyszámlát, akkor a fénytől fogsz igazán félni esténként.

4. Az édesapám nem talált 2-es és 7-es számú gyertyákat a tortára a 27. születésnapom alkalmából, ezért megoldotta a maga kreatív módján.

5. A lányunk 4 sikertelen forgalmi vizsga után végre átment, és megszerezte a jogosítványt. Másnap felajánlotta az apjának lelkesen, hogy elfuvarozza a munkahelyére, aki végül vonakodva, de belement. Amikor megérkeztek, az apja remegő lábakkal kiszállt, és egy nagy sóhaj után így szólt:

- Köszönöm szépen!

- Szívesen, máskor is örömmel! - válaszolta neki a lányunk, mire az apja:

- Nem neked mondtam, hanem a magasságos mindenhatónak!