Egyes vélekedések szerint egy férfi akkor érik csak igazán igazán férfivá, amikor megházasodik. A helyzet viszont úgy fest, hogy a valóság és tapasztalat nem egészen támasztja ezt alá, ugyanis a férfiak egy részének soha nem nő be igazán a feje lágya, és bizonyos tekintetben egy kicsit örökre megmaradnak gyereknek. Ahogy oly sok mindennek az életben, ennek a tulajdonságnak is megvan a maga előnyös és hátrányos oldala is. Az élet különböző területein hol az egyik, hol a másik domborodik ki jobban. Érthető módon a feleségek néha ezt nehezen tolerálják, ugyanakkor számos olyan szituáció adódik a közös mindennapjaik során, amikor kifejezetten jól mulatnak rajtuk.

A férjem kitalálta, hogy az esküvőnkön legyen ugrálóvár a gyerekeknek. Kezdem azt gondolni, hogy valójában nem is a gyerekek miatt szerette volna.

Késő este értem haza a munkából, és a férjem elújságolta, hogy az egyik munkatársa házi készítésű fürdőbombákat adott neki karácsony alkalmából, ám amikor kipróbálta, nem oldódott fel rendesen a vízben. Amikor én is ki akartam próbálni, rögtön láttam, hogy nem is fürdőbombák vannak a dobozban, hanem sütemény.

Amikor biztosra vehetem, hogy a férjem egész hétvégén nem fog hozzám szólni, és csak akkor fog felállni székéből, ha megéhezik, vagy WC-re kell mennie.

A férjem ezt a fotót küldte nekem a boltból, és megkérdezte, hogy ez az "üdvözlőlap" jó lesz-e az öccse esküvőjére.

A férjem örömmel újságolta nekem és a gyerekeknek, hogy egy érdekes felfedezésre jutott, és szeretné megmutatni nekünk. Kiderült, hogy az a nagy felfedezése, hogy ha egy zseblámpával megvilágítja a saját fejét, akkor az úgy néz ki, mint a holdfogyatkozás.

A férjem azzal fogadott otthon, hogy vett nekem egy nagy csokrot. Nem egészen erre számítottam, amikor átnyújtotta, de értettem a célzást.

A férjem körbebarikádozta magát a babakerítéssel, hogy ő is és a gyerek is nyugodtan játszhassanak egymás mellett a saját játékaikkal.

A maguk módján a férfiak is tudnak romantikusak lenni. Egyik reggel ezt az üzenetet hagyta nekem a férjem a konyhapulton:

A férjem kicserélte a közös fotóinkat a kedvenc sorozatának a szereplőire.

.

Megkértem a férjemet, hogy ha kimosott a mosógép, akkor vegye ki a ruhákat, és teregesse ki a szárítóra. Ez a látvány fogadott, amikor hazaértem.

Ma reggel késésben voltam, ezért megkértem a férjemet, hogy csomagoljon nekem ebédet a munkába. Amikor a munkahelyemen kinyitottam a zacskót, ezek voltak benne. Szerintem mindent belepakolt, ami a keze ügyébe került.

A gyerekeink kinőtték a ruháikat, ezért szükség volt néhány újra. Én nagyon elfoglalt voltam, ezért megbíztam a férjemet, hogy mérje le a gyerekeket, és vegyen nekik pár cuccot. Nos a férjem mérnök, ezért túl komolyan vette a feladatot. Ezzel a rajzzal indult el vásárolni:

Ha stresszes napom van, akkor a férjem felállít nekem egy bunkert a nappali közepén, hogy elvonulhassak oda lazítani és lenyugodni. Először kinevettem, de aztán kipróbáltam, és rá jöttem, hogy tényleg működik.

A lakás legkülönbözőbb pontjain találok mosatlan edényeket a férjem után.

Elmentem WC-re, és amíg bent voltam, a férjem egy cetlit csúsztatott be nekem az ajtó alatt.

Az én drága és okos férjemnek beszorult a feje a verandánk kérítésébe, ugyanis ki szerette volna deríteni, hogy kifér-e rajta.

A férjemnek hajnalban kellett ma mennie dolgozni. Amikor felébredtem és kinyitottam a szemem, ez a látvány fogadott:

Egyik nap, amikor takarítottam, rátaláltam a szekrény mélyén a férjem sötét titkára a múltjából. Mielőtt megismert volna engem, képes volt ilyen nyakkendőkben járni.

A 20. házassági évfordulónkon a férjem egy romantikus estével készült számomra. Ez arra a férfira emlékeztetett, akibe beleszerettem. Kezdésként elvitt moziba, ám amikor megérkeztünk, akkor kiderült, hogy a film, amire jegyet vett, az már egy órája megkezdődött és ráadásul egy másik moziban. Ez arra férfira emlékeztetett, akihez hozzámentem.