Akadnak olyan vendéglátósok, akiknek gőzük sincs róla, hogyan is kellene viselkedniük. Az alapvető higiéniai szabályokat pedig még csak hírből sem ismerik. Ezeknek a személyeknek semmi keresnivalójuk nem lenne a vendéglátóiparban, ugyanis nem csak a vendégeknek okoznak kellemetlenséget és bosszúságot. Azok a vendéglátósok is megisszák a levét a nemtörődömségüknek, akik szakszerűen és lelkiismeretesen próbálják végezni a munkájukat. Hajlamosak ugyanis az emberek egy kalap alá venni őket, ezzel pedig az ő hírnevükön is csorba esik.

1. A Balatonon a kukoricát áruló bácsi homlokáról patakokban folyt a verejték egyenesen a kukoricákra. Amikor ezt szóvá tettük neki, legyintett egyet, majd így szólt:

- Ez is sós, az is sós, higgyék el, észre sem vehető a különbség.

2. A pincér leejtette a bécsi szeletemet a földre, mielőtt odaért volna vele az asztalomhoz. Nem esett kétségbe, ugyanis gyorsan visszarakta a tányérra, majd lerakta elém, mintha mi sem történt volna.

- Ezt most komolyan gondolod?! - kérdeztem tőle.

Erre ő lazán:

- Nyugi haver, reggel felmosták a padlót.

3. Még javában étkeztünk, amikor a pincér odarohant hozzánk, és így szólt:

- Tudom, hogy még esztek, meg minden, de elkérhetném esetleg előre a borravalót? Azt hiszem, hogy kb. fél órán belül ki fognak rúgni engem.

4. Kértünk két pohár üdítőt, de a pultos az egyik poharat túltöltötte, ezért a szemünk láttára leivott belőle, majd lerakta elénk, mintha mi sem történt volna.

5. Jeleztem a pincérnek, hogy nem elég meleg a leves, mire ránézett a tányéromra és közölte, hogy szerinte meg pont jó hőmérsékletű. Megkérdeztem tőle, hogy ezt mégis miből állapította meg, mire azt mondta, hogy miközben kihozta nekem, beleért a hüvelykujja.

6. Nem tudtam dönteni, hogy mit rendeljek, ezért megkérdeztem a pincérnőt, hogy mit tudna ajánlani, mire elkezdte forgatni a szemét, és nem válaszolt. Még egyszer megkérdeztem tőle, ekkor pedig azt mondta, hogy a szemben lévő éttermet az utca másik oldalán.

7. Megkérdeztem a pincértől, hogy mi van az étlapon szereplő csirketekercsben, mire a pincér:

- Fogalmam sincs, mert még én sem kóstoltam.

8. Már vagy 45 perce vártunk az ételünkre, amikor odajött hozzánk a pincér, és megkérdezte, hogy tudnánk-e várni még kb. fél órát, mert beugrott a főnök lánya a barátjával, és ugyanazt rendelték mint mi, ezért a mi elkészült ételünket odaadnák nekik.

9. Somlóit rendeltem desszertnek, de gesztenyepürét kaptam helyette. Amikor jeleztem a pincérnek a tévedést, csak ennyit válaszolt:

- És ez miért akkora probléma? Hiszen majdnem ugyanúgy néznek ki.

10. A strandon a fagyis bácsi ahelyett, hogy vízben elöblítette volna a fagyiskanalat, inkább tisztára nyalogatta, majd folytatta vele a fagyi kanalazását.

11. Kértem egy pohár aranyászokot, mire a pincérnő egy pohár ananászlevet hozott ki nekem. Szóltam neki, hogy én nem ezt rendeltem, mire azt mondta, hogy kicseréli, ha szeretném, de jó lenne, ha megtanulnék artikulálni.

12. Azt követően, hogy a szomszédos asztaltól felálltak és távoztak a vendégek, az egyik pincér leült az asztalhoz, és jóízűen elfogyasztotta az általuk otthagyott maradékot.

13. Palacsintát rendeltem a strandon, és amikor megkaptam, jeleztem, hogy én nem kértem rá porcukrot. Erre a 80 év körüli bácsika elkezdte róla lefújni a porcukrot, miközben majd elájult az erőlködéstől.

14. Kimentem a mosdóba az étteremben, majd amikor visszaültem a helyemre, a szomszéd asztalnál ülő hölgy odasúgta nekem, hogy amíg távol voltam, a pincér odament a tányéromhoz, és beleevett az ételembe.

Amikor kérdőre vontam a pincért, azt mondta, hogy csak megkóstolta, mert kíváncsi volt az ízére.

15. Kértem ketchupot a pincérsráctól, mire közölte velem, hogy az étteremben elfogyott az összes, de úgy emlékszik, hogy az autójában még van valahol egy üveggel, ezért hátramehetnék vele, és együtt megkereshetnénk.

16. Amikor a pincér kihozta a pörköltet, észrevettem, hogy az egyik darab nokedli távol van a többitől a tányér szélén, és fehérebb is azoknál. Megpróbáltam beljebb lökni a villámmal, de nem mozdult. Megnéztem közelebbről, és kiderült, hogy az nem is nokedli, hanem egy használt rágó. Azonnal szóltam a pincérnek, akik bocsánatot kért, majd fogta, és visszatette a szájába.