Megesik, hogy már csak utólag esik le az embernek, hogy korábban valami égbekiáltó sületlenség hagyta el a száját. Ugyanakkor még mindig az a jobbik eset, amikor belátjuk hogy tévedtünk, és elfogadjuk egy a témában tőlünk jártasabb ember helyreigazítását. Persze sok olyan egyén van, aki nem képes, vagy éppen hajlandó beismerni a tévedéseit, és elfogadni azt, hogy másnak is lehet igaza. Ráadásul általában pont ezek az emberek azok, akik a legmeggyőzőbben és a leghangosabban szajkózzák a badarságaikat.

1. Amikor terhes voltam az első gyerekemmel, egy parkban fagyiztam éppen és észrevettem, hogy egy idős néni szúrós szemmel bámul rám.

Egyszer csak rám szólt, hogy nem kellene fagylaltot ennem. Amikor megkérdeztem, hogy miért, így válaszolt:

- Mert megfagy a gyerek, édesem!

2. Ezt átgondolhatta volna még egyszer, mielőtt felteszi a kérdést az interneten.

3. Egy csomagot szerettem volna feladni a postán Hollandiába, de a postán a nő nem akarta elhinni, hogy tényleg létezik ilyen ország. A saját fülemmel hallottam, ahogy felhívja a felettesét és megkérdezi tőle: "Hollandia az Angliában van, ugye főnök?"

4. A korábbi főnököm azt mondta, hogy azért nem utazik soha szigetre nyaralni, mert a szigetek úsznak a vízen, és ha nyáron túl sok turista van rajtuk, akkor elsüllyedhetnek.

5. Nyáron megismerkedtem egy sráccal, és egyik nap elmentünk sétálni. Szép napos idő volt, de kicsit szeles. Séta közben azt mondta, hogy ilyen időben nem lehet barnulni, mivel a nap sugarait elfújja a szél és ezért nem tapadnak meg a bőrön.

6. Amikor általános iskolás voltam az idős természetismeret tanárom azt állította, hogy a tetoválások öröklődnek.

7. A lányom egyik tanára azt mondta a diákoknak, hogy ha a kígyók megmarnak valakit, akkor utána elpusztulnak, mert a saját szájukba is kerül a méregből.

8. Sok-sok évvel ezelőtt az egyik akkori haverommal a plazma tévékről beszélgettünk. Azt mondta, hogy ő azért nem akar plazma tévét vásárolni, mert nem fogja mindig cserélgetni benne a plazmát, amikor elfogy belőle. Egy darabig még próbáltam neki elmagyarázni a plazma tévék működését, de aztán beláttam, hogy talán tényleg jobb, ha nem vesz magának plazma tévét.

9. Micsoda megfejtés!

10. Az egyik haverom 27 évesen képes volt azt állítani, hogy régen léteztek egyszarvúak, csak ők is kihaltak, mint a sárkányok.

11. A bátyám korábban egy állatkertben dolgozott egy ideig. Egyszer egy nő odament hozzá, és megkérdezte:

- Mennyi időbe telik, amíg egy szarvasból jávorszarvas lesz?

A bátyám faarccal így válaszolt:

- Körülbelül olyan 7 év.

12.Középiskolában az egyik osztálytársam meg volt róla győződve, hogy a teheneknek van olyan testrészük, hogy "hús". Amikor felvilágosítottuk, hogy a hús valójában a tehén izma, akkor teljesen kiakadt, és onnantól vegetáriánus lett.

13. Egy volt munkatársam biztosra vette, hogy a pókok emberi bőrből szövik a pókhálót. A kollégáimmal együttes erővel sem tudtuk meggyőzni arról, hogy ez nem így van.

14. Középiskolában az egyik osztálytársam megkérdezte a földrajz tanárt, hogy más országokban is vannak-e holdak.

15. Nem kellett nagyon megerőltetnie magát, hogy lerázza srácot.

16. A főnököm hosszasan bámulta az iróasztalomon lévő homokórát, majd megkérdezte tőlem, hogy hogyan lehet leolvasni róla a pontos időt. Amikor megpróbáltam elmagyarázni neki, hogy a homokóra nem a pontos idő mutatására szolgál, akkor kiröhögött, és gúnyosan így szólt:

- Ne terelj, látom, te sem tudod róla leolvasni...