Hosszabb és rövidebb ideig tartó zátonyra futott kapcsolatokon keresztül vezet az út odáig, míg végül megtalálja az ember az igazit. Egy friss kapcsolatban még rózsaszín szemüvegen keresztül látjuk a másikat, és ezért nem vesszük észre már rögtön az elején, hogy csak az időnket vesztegetjük, és nem ő az, akire mindez idáig vártunk. Persze aztán, ahogy telik-múlik az idő, egyre tisztábban látunk, és csak a fejünket fogjuk, hogy ez vagy az hogyan kerülhette el a figyelmünket a másikkal kapcsolatban. Míg ránk tör a felismerés, addig olyan negatív élményeket is szerezhetünk, amik miatt még jó sokáig emlékezni fogunk az exünkre.

• "Vásárolt" nulla forintos kezdőrészlettel hitelre egy okostelefont a születésnapomra, amit utána nekem kellett törlesztenem.

• A szakításunk után kijelentette, hogy mindent elvisz magával a lakásomból, amit korábban ő vásárolt. Mondtam neki, hogy csak egészen nyugodtan. Végül aztán csak egy félig rothadt salátafejet talált a hűtőmben, amit ő vásárolt. Mérgesen a hóna alá kapta, és elviharzott.

• Napközben felhívott, hogy este elvisz egy elegáns étterembe vacsorázni. Nagyon megörültem neki, ezért órákig készülődtem, és aztán tűkön ülve vártam, hogy értem jöjjön. A megbeszélt időpont előtt tíz perccel felhívott telefonon, hogy le kell fújnia a randit, mert nincs egy tiszta alsónadrágja sem, amit felvehetne.

• A születésnapomra egy meglehetősen hervadt virágcsokrot kaptam tőle. Amikor kérdőre vontam, akkor bevallota, hogy teljesen elfelejtette a születésnapomat, és útban hozzám megállt a közeli temetőnél, és onnan hozta a virágot.

• Már egy éve együtt jártunk, amikor véletlenül megláttam, hogy olyan néven vagyok beírva a telefonjába, hogy "Szent István u. 149/b."

• Még nagyon új volt a kapcsolatunk, amikor egyszer beállított hozzám egy csokor virággal, és aztán elvitt moziba. Pár nappal ezt követően volt egy kisebb összezörrenésünk, mire ő előkereste a mozijegy és a virág blokkját, majd letette elém, és azt mondta, hogy utaljam át neki a pénzt.

• A szakításunkat követően egy hét elteltével küldött egy fotót egy letört körömről, amihez ezt fűzte hozzá:

"Most találtam meg az autómban takarítás közben az egyik letört körmödet. Egyik este felugrom hozzád és odaadom, ha szépen megkérsz. ;)"

Még csak nem is az én körmöm volt fotón.

• Akkor telt be nálam végképp a pohár, amikor elvágta a lakásomban az internetkábelt, ugyanis szeretett volna biztosra menni, hogy nem beszélgetek a neten más férfiakkal.

• A szakításunk után egy hónappal kaptam tőle egy üzenetet, hogy megszámolta a teáskanalait és egy darab hiányzik. Megvádolt, hogy biztosan én vittem el, és követelte, hogy azonnal vigyem neki vissza, különben számolnom kell a következményekkel.

• A születésnapomon szakított velem, majd két hónappal később felhívott, hogy bocsássak meg neki és próbáljuk meg újra. Azt mondta, hogy két hónapja is csak azért szakított velem, mert nem volt pénze ajándékot venni a szülinapomra, ugyanis elköltötte videójátékokra.

• Kaptam tőle egy üzenetet egy évvel azután, hogy szakítottam vele. Megkérdezte tőlem, hogy ha adna a kapcsolatunknak még egy esélyt, akkor min változtatnék. Azt válaszoltam neki, hogy az égegyadta világon semmin, ugyanis eszem ágában sincs még egyszer összejönni vele. Egy héttel később megházasodott.

• A haverjaival elutazott Horvátországba egy 1 hetes nyaralásra, ahonnan összekarmolt háttal tért vissza. Amikor kérdőre vontam, azt mondta, hogy azért ilyen a háta, mert nekizuhant egy óriáskaktusznak.

• Tőlem kért kölcsön, hogy ajándékot vehessen az én születésnapomra. Amikor megkérdeztem tőle, hogy ezt mégis hogy képzeli, akkor azt válaszolta, hogy neki most nincs pénze rám, ugyanis egy új autóra spórol.

• Randi után hazakísért az újdonsült pasim, én pedig felhívtam őt. Jól el is voltunk egészen addig, amíg nem kaptam egy dühös üzenetet a pasi anyjától, amiben azt írta, hogy gyorsan engedjem el a fiát, ugyanis már nagyon késő van, és nem szereti, ha ilyen sokáig kimarad. A pasi ekkor volt 28 éves.

• Miután szakítottam vele a túl gyerekes és komolytalan viselkedése miatt, illuminált állapotban bebújt az ágyam alá, és onnan sziszegett rám vagy fél órán keresztül, mint egy kígyó.