A laza és önzetlen nagymamák és nagypapák jobb hellyé teszik a világot a fiatalabb korosztály számára. Annyi vidámságot és örömet csempésznek a családtagjaik életébe, amiért nem lehetnek elég hálásak nekik. Ezért aztán becsüljük- és tanuljuk meg értékelni a velük eltöltött időt, amíg megvan rá a lehetőségünk. Bár ismerjük őket már egészen kicsi korunktól kezdve, még évtizedek múltán is képesek mindig valami újat mutatni a számunkra, amikor találkozunk velük. Persze, többek között ezért is vagyunk annyira odáig értük. Ezzel a kis összeállítással is szeretnénk megköszönni a drága nagyszülőknek, hogy vannak nekünk.

Hirdetés

(1) A nagyapám elárulta nekem az egyik titkát. Azt mondta, hogy amikor összevesznek a nagyival, akkor utána a kamrában mindig jó erősen meghúzza a befőttes üvegek tetejét, hogy később a nagyi kénytelen legyen az ő segítségét kérni a kinyitásukhoz, és ez alkalmat adjon a kibékülésre.

(2) A nagyapámat megcsípte egy ártalmatlan kis pók mire ő megdörzsölte a csípés helyét a kezén, majd lassan felnézett rám, és drámai hangon ezt mondta:- Már csak ez hiányzott! Ebben a korban én már nem fogok tudni megbirkózni azzal a felelősséggel, hogy én legyek a Pókember.

Hirdetés

(3) Próbáltam lemenni spárgába, de sehogy sem sikerült, mire a nagymamám megmutatta, hogyan is kell csinálni:

(4) Az olasz nagymamám meglátogatott engem külföldön, és nem érkezett üres bőrönddel.

(5) Elmentünk az állatkertbe a nagypapámmal, aki mindenképpen szeretett volna egy ilyen fotót magáról.

Hirdetés

(6) A nagymamámnál töltöttem néhány napot, aki nem tudta, hogy gyárilag szakadt a farmerom, ezért megvarrta nekem.

(7) A nagymamám igyekszik elkerülni a szomszédját, mert a bácsi szerelmes belé. A mai napon, amikor mégis összefutottak a folyosón, a következő párbeszédnek voltam a fültanúja:

A szomszéd bácsi:

- Átjössz hozzám vacsorára?

Erre a mamám szigorúan:

- Én nem szoktam enni.

(8) Leültünk kártyázni a nagypapámmal, aki játék közben elővett egy gyógyszeres dobozt, és azt mondta:

- Ezt a szerencsejáték-függőségemre szedem.

Hirdetés

(9) A nagymamám horgolt nekem egy terítőt a játékkonzolomra. Az egyik haveromnak annyira megtetszett, hogy megkérte a nagymamámat, horgoljon nekik is egyet.

(10) Vettem ajándékba egy robotporszívót a nagyszüleimnek, hogy egy kicsit megkönnyítsem az életüket. A nagypapám viszont még nem igazán bízik benne, ezért követi mindenhová, és rajta tartja a szemét.

(11) Vettem a nagymamámnak egy okostelefont, ami nagyon jó döntésnek bizonyult, ugyanis azóta mókásabbnál mókásabb fotókkal örvendeztet meg engem. A születésnapomon például ezzel a fotóval köszöntött fel engem:

Hirdetés

(12) A nagyim nagyon szereti a bacont, ezért amikor étterembe megy, mindig visz magával egy kis sült bacont a táskájában, hogy felturbózza vele a rendelt ételt.

(13) A nagymamám tudja rólam, hogy rajongok a szuperhősös filmekért, ezért meglepetésből elkészítette nekem a Végtelen kesztyűt.

Hirdetés

(14) Amikor a nagyszüleim egyszer összekaptak, a nagymamám kivágta Leonardo DiCaprio fejét egy újságból, és ráragasztotta a nagypapám fejére a közös fotójukon.

(15) Megkérdeztük a nagypapámtól, hogy ha majd egyszer itt hagy minket, akkor hagyományos temetést, vagy esetleg inkább hamvasztást szeretne, mire a nagyapám elnevette magát, és így szólt: Lepjetek meg!

(16) A nagypapám 69. születésnapjára a nagymamám saját kezűleg készített neki egy ilyen tortát:

Hirdetés