Csak kevesen képesek a saját gyengeségeikről, kudarcaikról őszintén beszélni, és siránkozás helyett inkább egy jóízűt nevetni azokon. Pedig segít hamarabb túllendülni a kellemetlenségeken, és aki képes nevetni saját magán, azt egyáltalán nem zavarja az sem, ha esetleg más emberek is nevetnek rajtuk. Sőt, egyesek kifejezetten azzal a céllal osztják meg az életük egy-egy kínos, vagy éppen kellemetlen mozzanatát humorral és iróniával tálalva, hogy megnevettessenek másokat.

(1) Az anyám azt mondta az apámnak, hogy szerinte nem elég szép és megnyerő a mosolya, ezért az apám poénból rendelt magának a netről egy "tökéletes" műfogsort.

(2) Elkezdtem megkérdőjelezni azt, hogy tényleg az ember az evolúció csúcsa, ugyanis amíg a madarak képesek minden évben elrepülni egészen délre és vissza, én még a metróról sem mindig tudok leszállni a jó állomáson.

(3) Miután az egyik barátom elvált a feleségétől, és kicsit átalakíttatta a volt feleségét ábrázoló tetoválását:

(4) A lakótársammal megpróbáltuk a kanapét bevinni a nappaliba, de annyira beragadt az ajtóban, hogy azóta meg sem bírjuk mozdítani. Azt hiszem, hogy meg kell tanulnunk együtt élni a helyzettel.

(5) Amikor a barátom nem lát engem, és amikor lát:

(6) Egyelőre nem egészen a tervek szerint alakul az életem:

Én 6 évesen: Orvos szeretnék lenni!

Én 16 évesen: Nővér szeretnék lenni!

Én 19 évesen: Megpróbálkozok a könyveléssel.

Én 22 évesen: Ketchupot vagy majonézt kérsz a sültkrumpli mellé?

(7) Ha majd ősszel valaki megkérdezi tőlem, hogy hogyan telt a nyaram, akkor majd csak megmutatom neki ezt a képet:

(8) Amikor rájöttem, hogy jobban teszem, ha az újonnan vásárolt mérleget soha nem veszem ki a dobozából. (126,4 font = 57,33 kg)

(9) Az első randink előtt a srác, akivel a neten ismerkedtem meg:

-Miről foglak felismerni?

Erre én magamban:

- Keresd azt a lányt, akiről az jut az eszedbe, hogy "remélem nem ő az". Na ő leszek én!

(10) Az édesapám humorosan fogja fel a kopaszodásást:

(11) A kínai kajámhoz kapott szerencsesütiben ez volt az üzenet: "Néhány szerencsesütiben nincs szerencse".

(12) Ma azt mondta nekem valaki, hogy nagyon szimpatikusnak talál. Szóval azt szeretném tanácsolni, hogy vigyázzatok magatokra, mert úgy tűnik, hogy ebben a hőségben könnyen meglágyulhat az ember agya.

(13) Én, és a lány, aki miatt a pasim szerint egyáltalán nem kell aggódnom, ugyanis csak barátok:

(14) Leült egy nő a mellettem lévő fotelbe a plázában, és így szólt a telefonba:

- Akkor most bosszúból felszedem az első pasit, akit meglátok!

Ezután dühösen kinyomta a telefont, majd pedig felém fordult és végig mért, aztán felállt a székből és szó nélkül elsétált mellettem. Hát így sem utasítottak még vissza soha.

(15) Komolyzenei előadó vagyok, és ma volt egy fontos koncertem. Nagyon izgultam, ezért semmi másra nem tudtam gondolni előtte. Miután lement a koncert, már csak otthon vettem észre, hogy végig felemás cipőben és zokniban álltam a színpadon. Ha zenémen esetleg nem is, a cipőmön biztosan jól szórakozott a közönség.