Bizonyos esetekben a dokik szerint is a nevetés a legjobb orvosság. Az orvoslás egy komoly és felelősségteljes szakma, de ez nem jelenti azt, hogy az orvosok nem engedhetnék meg maguknak néha, hogy lazábbra vegyék a figurát, és ezzel oldják a feszültséget magukban és a páciensekben is. Hiszen amikor az ember felkeres egy egészségügyi intézményt, akkor azt átalában nem éppen kitörő örömmel teszi, ami rányomja a bélyegét a páciens és az egészségügyi dolgozók közötti kommunikációra is. Valószínűleg ebből kiindulva döntöttek úgy az orvosok és a nővérek egy szülészeten, hogy összegyűjtik a leghumorosabb kérdéseket és válaszokat, amik elhangzottak a terhességel kapcsolatban.

1. Múlt héten született meg a kisbabánk, én meg viccesen megkérdeztem az orvostól, hogy mikor fog végre újra normálisan viselkedni a feleségem, mire azt válaszolta, hogy majd akkor, amikor a gyerek elmegy egyetemre. Addig is sok kitartást kívánt.

2. Kérdés: - A szülésfelkészítő tanfolyamon azt mondták, hogy nem fogok komolyabb fájdalmat érezni a vajúdás alatt, inkább csak szokatlan és kissé kellemetlen lesz a helyzet. Tényleg így van?

Válasz: - Természetesen, már amennyire kissé kellemetlennek és szokatlannak lehet nevezni azt, amikor egy tank bújik elő az emberből.

3. Kérdés: - Az én vércsoportom 0-pozitív, a férjemé pedig A-negatív. Mi van abban az esetben, ha a babánk mondjuk AB-pozitív lesz?

Válasz: - Nos, az csúnya lebukás.

4. Kérdés: - Eléggé Szemérmes vagyok, ezért aggódom, hogy kik és hányan láthatnak meg majd engem a szülőszobában.

Válasz: - Senki más, csak az arra felhatalmazott emberek: orvosok, nővérek, asszisztensek, fotósok, virágárusok, takarítók, karbantartók, stb.

5. Kérdés: - A feleségem öt hónapos terhes, és valamiért egyre kiszámíthatatlanabbul viselkedik.

Válasz: - És mit nem ért ezen?

6. Kérdés: - Én és a férjem is kifejezetten dekoratívak vagyunk, így biztosra vesszük, hogy a születendő babánk elég szép lesz ahhoz, hogy plakátokon és tévés reklámokban szerepeljen. Kit kellene megkeresnünk ezzel kapcsolatban?

Válasz: - Egy terapeutát.

7. Kérdés: - Nekem is fürdenem kell a gyermekemmel?

Válasz: - Nem, amennyiben elég gyorsan ki tudja cserélni a pelenkáját.

8. Kérdés: - A bátyám szerint a férjemnek nagy az orra, és folyton azt hajtogatja, hogy ez öröklődik, ezért a gyerekünknek is ugyanilyen nagy lesz. Ez igaz lehet?

Válasz: - Nagyobb az esélye annak, hogy az ön kedves bátyának fog előbb-utóbb feldagadni a szája a férje öklének behatására.

9. Kérdés: - Mikor lehet teljesen biztosan megállapítani a gyermek nemét?

Válasz: - A születésekor.

10. Kérdés: - Ahogy nő a pocakom, egyre több idegen ember mosolyog rám az utcán. Miért van ez?

Válasz: - Azért, mert kövérebb, mint ők.

11. Kérdés: - Van valami, amire különösen oda kell figyelnem a gyermekem születéséig?

Válasz: - Igen, a terhesség.

12. Kérdés: - Mikor érdemes epidurális érzéstelenítést kérni?

Válasz: - Őszintén szólva azonnal, ahogy megtudja, hogy terhes.

13. Kérdés: - Van valami különösebb jelentősége annak, hogy bent vagyok-e a feleségemmel szülés közben a műtőben, vagy sem?

Válasz: - Természetesen nincs, amennyiben a későbbiekben ezen okból bekövetkező válás és tartásdíj fizetés nem jelent problémát Önnek.

14. Kérdés: - Ajánlott még gyereket vállalnom 35 fölött?

Válasz: - Nem, 35 gyerek már éppen elég lesz.