A gyerekek akarva és akaratlanul is próbatételek elé állítják a szüleiket. A gyerekek egyes életszakaszaiban más és más kihívásokkal kell szembenézniük a szülőknek a gyereknevelés terén, amik mind fizikailag, mind mentálisan kimerítőek tudnak lenni. Mindezek mellett viszont a szülőségnek megvannak a szépségei is. A gyerekek szeretete és a velük átélt örömteli pillanatok sokszorosan kárpótolják az édesanyákat és az édesapákat azokért a nehézségekért, amik azért időnként meglehetősen próbára teszik a türelmüket és a problémamegoldó képességeiket.

Hirdetés

• A lány mindent bevetett, hogy jobb belátásra bírja az apját.

• A kislányommal meglátogattuk a mosdót egy bevásárlóközpontban. Alighogy ráültem a vécére, a kislányom felkiáltott:

- Te most kakilsz, anyuci?

Természetesen hangos kuncogás övezte a megszólalását, én pedig vagy 15 percig nem mertem kilépni a fülkéből a kislányommal.

• Nem igazán tudom eldönteni, hogy a jövőre nézve melyik gyermekem miatt kellene jobban aggódnom: az öt éves kislányom miatt, aki tegnap kizárt engem a hálószobámból, hogy kutakodhasson a cuccaim között, vagy inkább a hat éves kisfiam miatt, aki megmutatta nekem, hogy hogyan törjem fel az ajtózárat.

Hirdetés

• Kényelmes székeink vannak a lakásban és még egy nagy babzsákot is vettünk a kisfiunknak, de ő egyik reggel mégis egy szatyornyi friss péksüteményen helyezte magát kényelembe, amit éppen akkor hoztam haza a kedvenc pékségünkből.

• Megkértem a légikísérő kisasszonyt a repülőgépen, hogy hadd ülhessek át egy másik helyre, mert egy síró és hisztiző gyerek ül mellettem. Erre kinevetett és azt mondta, hogy ez nem megoldható, mivel a síró és hisztiző gyerek az enyém.

• A három éves kislányom próbálta egyedül felvenni a pólóját, de közben valahogy a fejére szorult, ezért odamentem hozzá:

Hirdetés

- Hadd segítsek, kincsem!

- NEM, NEM, NEM! Majd én megcsinálom!

Ha ráhagytam volna, szerintem még egy hónap múlva is a fejére szorult pólóval élte volna az életét. Persze így meg megsértődött rám, amiért segíteni mertem neki.

• A szülőség egyik legnehezebb része, hogy hitelesen meg kell játszanunk a gyerekeink előtt, hogy mi tényleg jobban szeretjük a zöldségeket, mint a nasit.

• Beléptem a kislányom szobájába, mire ő rám ripakodott:

- Na de Anya! Megsérted a személyes teremet!

Erre én:

- Mondod ezt úgy, hogy te meg az én személyes teremből jöttél ki...

• Hogy mit jelent szülőnek lenni, azt nem lehet megfelelően elmagyarázni azoknak az embereknek, akiknek még nincs gyerekük. Úgy értem, hogy szülőnek lenni a világ egyik legjobb érzése, ugyanakkor soha ezelőtt nem voltam még ennyire fáradt, lestrapált és szegény.

Hirdetés

• Az öt éves kisfiam az előbb kiáltott nekem a fürdőszobából:

- Apu, be tudsz jönni egy kicsit?

- Miért? Segítség kell?

- Hááát... szólj anyunak, hogy jöjjön ő is.

Az Úr irgalmazzon nekünk...

• Éppen a kisfiamnak segítek megkeresni azt a tábla csokit, amit tőlem kapott tegnap, én pedig még este titokban befaltam teljesen egyedül.

• A kislányommal meglátogattuk a mosdót egy bevásárlóközpontban. Alighogy ráültem a vécére, a kislányom felkiáltott:

- Te most kakilsz, anyuci?

Természetesen hangos kuncogás övezte a megszólalását, én pedig vagy 15 percig nem mertem kilépni a fülkéből a kislányommal.

Hirdetés

• Egy átlagos napom szülőként:

- Anya, Anya, Anya...

- Igen, édesem?

- Anyu, Anyuci, Anya, AnyuAnyuAnyuAnyuAnyuciAnyuAnyaAnya, Anyuuuuuuuu, Anyukáááám mit eszel?

- Fejfájás csillapítót, kislányom...

• A hirtelen jött kedvesség mindig gyanús a szülők számára, és nem ok nélkül.