A szülők igyekeznek arra nevelni a gyerekeiket, hogy legyenek őszinték és mindig mondjanak igazat, ugyanakkor a szülők maguk ezt nem feltétlenül tartják be. Olyannyira nem, hogy a gyerekeiknek is hajlamosak füllenteni, ha a helyzet úgy hozza. Persze, számos esetben csak a jó szándék vezérli őket. Máskor pedig a saját dolgukat próbálják megkönnyíteni vele.

(13) A kisfiam megkérdezte tőlem, hogy: "Apu, mi is az a B betűs szó, amit mondani szoktál, amikor ideges vagy?" Erre én azt füllentettem neki, hogy nem emlékszem rá, mire ő elgondolkodott, majd pedig azt mondta, hogy "Azt hiszem a banán volt az."

(12) Van azért némi képmutatás abban, hogy mi, szülők azt mondjuk a gyerekeinknek, hogy ne hazudjanak, közben meg mindig megdicsérjük, hogy milyen szép, amit rajzoltak.

(11) Azt mondtam a gyermekeimnek, hogy: " Apu nem hall titeket éjszaka, ezért mindig anyunak szóljatok, ha felébredtek." Ez egészen addig működött is, amíg a feleségem rá nem jött a piszkos kis húzásomra.

(10) A gyermekem: Neked miért nincs olyan sok barátod, mint nekem az oviban?

Én: Mert annyira elbűvölő vagyok, hogy az elriasztja az embereket.

A gyermekem: Aha, szóval büdös vagy?

(9) Én, a kislányomnak: "Kicsim, csak egy pillanatra fekszem le, hogy pihentessem a szemeimet."

(8) Én, a kisfiamnak: "Sajnálom, de már nem gyártanak elemet ehhez az idegesítően és hangosan zenélő játékodhoz."

(7) Amikor a gyerekem már megint valamelyik a idegesítő műsort akarja nézni, akkor azt szoktam mondani neki, hogy most nem lehet, mert a szereplők éppen alszanak. A gyermekem 4 éves, és úgy érzem, hogy már nem sokáig tudom elhitetni vele.

(6) A leggyakoribb füllentéseim a gyerekeimnek: "Elfogyott", "Ez csípős, nem ízlene neked", "Bújj el, és megkereslek".

(5) Azt mondtam a gyermekeimnek, hogy a fogtündér allergiás a koszra, ezért csak akkor jön el hozzájuk, ha a szobájukban teljes tisztaság és rend van.

(4) Reggel szerettem volna pár nyugodt percet legalább addig, amíg megiszom a kávémat, ezért azt mondtam a gyerekeimnek, hogy versenyezzenek, ki talál meg hamarabb egy játékfigurát a nappaliban, ami valójában ott lapult a zsebemben.

(3) Amikor gyerekeim azt mondják nekem, hogy mennyek oda, és nézzek meg valamit, akkor azt szoktam válaszolni, hogy innen a kanapéról is jól látom ám.

(2) Folyton azt hangoztatom a gyerekeimnek, hogy hazudni nem szép dolog, közben meg ma azt találtam mondani nekik, hogy azért nem hallgathatják meg milliomodjára is a kedvenc a dalukat, a Babay Sharkot, mert az éjszaka tűz ütött ki az internetgyárban, és megsemmisült a felvétel.

(1) Azt mondtam a gyerekeimnek, hogy a nyári időszámítás azt jelenti, hogy ilyenkor korán kell lefeküdni, hogy világ többi részén élő embereknek is jusson elég napfény.