A gyerekek sok örömet és boldogságot hoznak az édesanyák és az édesapák életébe. Mellette azért persze némi bosszúságot is belecsempésznek a szüleik mindennapjaiba, csak hogy meglegyen az egyensúly. A szülők nem hiába szoktak élni azzal a kijelentéssel, hogy a gyermekeik adtak és adnak igazi értelmet az életüknek. Annyi bizonyos, hogy a gyermekek cselekedetei és megszólalásai nélkül szürkébben és egyhangúbban telnének a napok a felnőttek világában.

(1) A kislányom összebarátkozott egy kisfiúval a strandon, aki pancsoláskor megkérdezte tőle, hogy hozzá megy-e feleségül, mire a kislányom arcára fagyott a mosoly, és azt mondta neki:

- Nem lehetek a feleséged, mert neked már van mobiltelefonod, nekem meg nincs.

A fiú erre magabiztosan így válaszolt:

- Egy ilyen kis semmiség nem akadályhozhatja meg, hogy összeházasodjunk!

Majd pedig azzal lendülettel a kisfiú behajította a telefonját a medencébe.

(2) Bejelentettem otthon a családomnak, hogy nagytakarítást fogunk tartani, és szükségem lesz mindenkinek a segítségére. Azon már meg sem lepődtem, hogy a gyerekeim próbáltak elbújni a feladat elől, de a kutyánktól azért nem ezt vártam.

(3) A kislányom elárulta nekem, hogy eddig Dávidka volt a barátja, de most már Peti az. Ezután megkérdeztem tőle, hogy mi volt a baja Dávidkával, mire így felelt:

- Dávid cuki, de bármit kérdezek tőle, mindig azt válaszolja rá, hogy nem tudom. Peti viszont okos és szinte mindenre tudja a választ.

- Szóval akkor úgy gondolod, hogy a külsőnél fontosabb az ész? - kérdeztem tőle.

- Tudod apa, szépnek lenni nem muszáj. Lehetünk mi bármennyire is szépek, valaki úgyis szebb lesz nálunk. De az azért nem árt, ha okosak vagyunk, ugyanis akkor nem felejtjük majd el egymás születésnapját, meg azt sem, hogy reggel korán felkeljünk megsétáltatni a kutyánkat.

Még csak 6 éves a lányom.

(4) Megkértem a kisfiamat, hogy adjon enni a macskánknak. Azt hiszem, hogy legközelebb egy kicsit részletesebben és pontosabban fogok fogalmazni neki, ha megbízom valamivel.

(5) A Star Wars rajongó 5 éves kisfiammal az eget bámultuk egy nyári estén a kertünkben, amikor így szóltam hozzá:

- Válassz ki egy csillagot, és kívánj valamit!

Erre a kisfiam:

- Jó, de melyik a Halálcsillag?

(6) Rám jött a frász, amikor reggel munkába menet az autóban belepillantottam a visszapillantó tükörbe, és megláttam a gyerekülésben egy babát. Később kiderült, hogy a kislányom ültette be oda.

(7) Én: Kicsim, mit kell mondani akkor, ha valami helytelent csináltunk?

A 4 éves lányom: Hogy nem én voltam!

(8) Én, egy átlagos hétköznap reggel a gyerekeimnek:

- GYORSAN KAPJÁTOK ÖSSZE MAGATOKAT, MERT MÁR MEGINT ELFOGUNK KÉSNI!!

Erre a 9 éves fiam teljes nyugodtsággal:

- Esetleg akkor hamarabb kellett volna elkezdened kiabálni velünk.

(9) A férjem felszerelt egy rajztáblát a a gyerekszobában, hogy a gyerekeink ne a frissen festett falat firkálják össze. Nos, nem igazán jött be a tervünk, ugyanis a gyerekeink szerint a falra rajzolni sokkal jobb móka.

(10) Én: Vedd fel a szétdobált játékaidat a padlóról!

Erre a 5 éves kisfiam felvett egy játékot, aztán pedig azzal a lendülettel le is rakta.

Én: Úgy gondoltam, hogy vedd fel és pakold el őket a helyükre!

A kisfiam: Honnan tudhattam volna, nem vagyok gondolatolvasó.

(11) A kisfiam óvodájában a gyerekek nyuszikat készítettek tojásból, amiket aztán ki is állítottak a teremben. Amikor megnéztem az elkészült alkotásokat, már messziről sejtettem, hogy melyik "tojás nyuszit" készíthette az én kisfiam, és nem is tévedtem.

(12) Miközben a feleségemmel a konyhában tartózkodtunk, arra lettünk figyelmesek, hogy a fürdőszoba irányából vízcsordogálás hangja hallatszik. Amikor beléptem a fürdőszobába, a 4 éves kisfiunk éppen nagyon törölgetett valamit egy törölközővel.

Én: Kisfiam, minden okés?

Kisfiam: Persze apa, csak megmostam a telefonodat a kádban.

(13) A kislányom vasárnap reggel azzal ébresztett, hogy nem tudja nézni a tv-ben a mesét, mert valamiért nem működik a távirányító. Mondtam neki, hogy biztosan csak lemerült benne az elem, ezért megkértem, hogy hozza ide, hogy kicserélhessem. Ekkor számomra is azonnal világossá vált, hogy nem a lemerült elem a probléma forrása.