A munkahelyi környezet és hangulat jócskán rányomja a bélyegét a dolgozók közérzetére. A főnök(ök)nek kulcsfontosságú szerepe van a pozitív munkahelyi légkör megteremtésében és fenntartásában. Azonban vannak olyan vezetők, akik ilyen téren inkább rombolnak, mint sem építenek. Így aztán számos esetben az emberek nem is a munkájukért vagy a munkahelyükért nem rajonganak úgy igazából, hanem a főnökükért, aki ezt vagy nem veszi észre, vagy pedig nem is akarja észrevenni.

1. A munkahelyen felvetettük a főnökünknek, hogy kihelyezhetnénk egy ötlet dobozt, amibe mindenki bedobhatja egy papírlapra leírva a gondolatait, javaslatait a munhelyi környezet javításával kapcsolatban. A főnökünk azt mondta, hogy semmi akadálya, majd pedig kiragasztotta ezt a cetlit az egyik kukára az irodában.

2. Az egyik kollégám emelést kért a főnöktől, ő pedig végül rábólintott. Valószínűleg történt egy kis félreértés a tárgyalás során.

3. A főnökünk ilyen méretű tűzőgépeket rendelt nekünk az irodába, és ilyet magának (úgy tűnik, hogy valamit kompenzálni szeretne):

4. A főnökünk egyik nap egy vadiúj sportkocsival gördült be a munkahelyre. Megdicsértük, hogy milyen gyönyörű az új autója, mire ő így szólt hozzánk:

- Ha keményen dolgoztok és tényleg mindent beleadtok a munkába, akkor a következő évben vehetek majd magamnak még egyet.

5. Egyik nap szőrén-szálán eltűnt a munkahelyi hűtőből az aznapra magammal vitt ebédem. Később megpillantottam a kajám maradványait a főnököm asztalán.

6. A volt főnököm küldött nekem egy tortát az új munkahelyemre ezzel a felirattal: "Reméljük, hogy kudarcot vallasz!"

7. A főnököm tévedésből 6000 darab kis zacskós borsot rendelt be a nagyobb kiszerelésű helyett. Én kaptam meg azt a "hálás" feladatot, hogy minden zacskót egyenként felbontsak és összeöntsem a borsot belőlük nagyobb műanyag tartókba.

8. Megkérdeztem a főnökömet, hogy kaphatnék-e egy új számítógépet, mert a mostani már elég régi és lassú. Azt válaszolta, hogy megpróbál tenni valamit az ügy érdekében. Másnap ez fogadott az asztalomon:

9. A főnökünk folyton a mi tejünket dézsmálja, ahelyett, hogy venne magának. Az egyik kollégám megelégelte, és lelakatolta a saját tejes flakonját.

10. A volt munkahelyemen elég gyakran megesett, hogy nem kaptuk meg időben a fizetésünket. A sokadik ilyen alkalom után bementem a főnökhöz, hogy szóvá tegyem neki a dolgot, mire ő elkezdett velem üvöltözni, hogy "Téged csak a pénz érdekel! Hol a munka iránti szeretet és az elkötelezettség a cég felé?! Örülnöd kéne, hogy egyáltalán itt dolgozhatsz!"

Másnap én és szinte az összes kollégám egyszerre nyújtottuk be a felmondásunkat.

11. A főnökünk a munkahelyi buli után nem engedte meg, hogy hazavigyük a megmaradt ételt, helyette inkább kidobta az irodájában a kukába.

12. Úgy tűnik, hogy a főnök már egészen otthonosan érzi magát az irodában.

13. Kaptam egy állást egy pékségben, ahol az volt a feladatom, hogy nagy ládákból pakoljam ki a zsemléket tálcákra. Az első munkanapomon bejött a nagyfőnök és figyelt engem néhány percig, majd pedig kirúgott azzal az indokkal, hogy túl kicsik a kezeim, és így egyszerre csak két zsemle fér el bennük négy helyett.