Becsúszhatnak olykor olyan randik, amik alulmúlják az előzetes elvárásokat. Na, de nem csak abból fakadóan fordulhat ez elő, mert túl magas elvárásokat támasztunk a randipartnerrel szemben. Sőt, az a kiábrándító valóság, hogy egyeseknek még az olyan alacsonyra tett lécet is sikerülne leverniük, ami már valahol a földszint alatt van. Akik túl estek már néhány randevún az eddigi életük során, azok valószínűleg belefutottak már egy-két balul elsült találkozóba. A már sok-sok tapasztalattal rendelkezők is hiába próbáljuk magukat megóvni az ilyen esetektől, ugyanis néha még ők sem tudják kikerülni, akármennyire is igyekeznek.

1. A fickó elvitt egy étterembe, ahol egy idős nő le sem vette rólunk a szemét az egyik közeli asztalnál. Egy félóra után pedig hangosan elkezdte kocogtatni a tányérját egy kanállal. Ekkor elárulta nekem a férfi, hogy az idős nő az anyja, és azért van itt, hogy felmérjen engem. A kocogtatással pedig azt jelezte a fiának, hogy nem talál szimpatikusnak engem, ezért ideje véget vetni a randinak.

2. Miután kiderült, hogy nem fog megtérülni a befektetése, rögtön stílust váltott.

3. Miután húsz percet késett, elvitt egy gyorsétterembe, ahol kipiszkált a szemetesből egy újratölthető papírpoharat, és odament a pulthoz, hogy ingyen megtöltse kettőnknek ingyen üdítővel.

4. A férfi ezzel nyitott, amikor személyesen is találkoztunk:

- A fotóid alapján megfordult a fejemben, hogy én nem vagyok veled egy kategóriában, de most így élőben örömmel látom, hogy azért neked is vannak hibáid.

5. Hazakísért a randi után, majd amikor elköszöntünk egymástól, egyre közelebb hajolt hozzám, és ezt mondta:

- Ne ijedj meg, ha véletlenül kiesik a fogsorom.

Elkezdtem kacagni, de kiderült, hogy nem viccnek szánta, és megsértődött rám, amiért kinevettem őt és visszautasítottam a csókot.

6. A randink kellős közepén felhívta a volt barátnője, akivel csevegtek vagy tíz percet, majd széles mosollyal az arcán közölte velem, hogy újra megpróbálják együtt, de ettől még nyugodtan folytathatjuk tovább a randit.

7. Kezdésként rendelt magának egy 15 ezer forintos steak tálat, én pedig egy két ezer forintos cézár salátát kértem. A vacsora alatt én megittam két ásványvizet, míg ő drágábbnál drágább italokat kért ki magának. Amikor kihozták a számlát, rám nézett és teljesen komolyan azt mondta, hogy szerinte úgy lenne fair, ha felesben fizetnénk.

8. Evés közben csak úgy a fejemhez vágta:

- Ha ledobnál pár kilót, akkor akár 10/10-es is lehetnél.

Csak azért is megettem még két desszertet a vacsora végén.

9. Amikor az étteremben kimentem a mosdóba, az ajtó előtt odalépett hozzám a pincér, és együttérzően elmondta nekem, hogy a héten már én vagyok a harmadik nő, akit a férfi ebbe az étterembe hozott randizni. És még csak kedd volt.

10. Elmentünk egy gasztronómiai fesztiválra, ahol éppen szabad helyet keresgéltünk, hogy leüljünk enni, amikor egyszer csak megpillantotta a feleségét, és gyorsan bebújt az asztal alá. Ekkor tudtam meg, hogy házas.

11. A randi elején a kezembe nyomott egy szőke parókát, hogy vegyem fel, ugyanis a volt barátnője szőke, és szeretné, ha jobban hasonlítanék rá.

12. Azért az étteremben tartózkodó többi vendég arcára is kíváncsiak lettünk volna, amikor lejtászódott a jelenet.

13. Egész este csak magáról és a volt kapcsolatáról beszélt, de a java még csak ezután jött, ugyanis mielőtt kirakott volna engem otthon, tett egy kis kitérőt a kocsival, hogy megmutassa nekem, hol lakik a volt barátnője.