A testvérek közötti kapcsolat olyan változékony tud lenni, mint az időjárás. Gyerekkorukban némi túlzással egyetlen nap leforgása alatt is képesek vagy százszor összeveszni és kibékülni. Még a szülők sem tudják mindig követni a gyerekeik között fennálló háború és béke állapotainak gyors váltakozását. Akik egykeként nőttek fel, azok külső szemlélőként nem is igazán értik, hogy mégis mi jó van abban, ha valakinek van testvére. Igaz, ami igaz, még a jó testvérkapcsolatok is nagyon viharosak tudnak lenni, de amikor segítségre, támaszra van szükségük, akkor számíthatnak egymásra. Ez az, ami jó testvérekké kovácsolja őket. A veszekedések és egymás bosszantása pedig olyan megszokott velejárói a testvérkapcsolatoknak, amik nélkül unalmasabb lenne az élet.

1. Éppen az én születésnapomat ünnepeltük a testvéreimmel, amikor a nővérem hirtelen magához ragadta a kínálkozó lehetőséget a gyertya elfújására. Természetesen az ő következő szültésnapján visszakapta tőlem.

2. Testvérrel együtt felnőni egy igazi hullámvasút. Az egyik pillanatban még ki nem állhatjátok egymást, a másikban meg már úgy viselkedtek, mintha a legjobb barátok lennétek.

3. Az 54 éves apám varratott magára egy tetoválást, és egy családi vacsora alkalmával meghallottam, ahogy a konyhában győzködi az 58 éves nővérét: "Légyszi, ne árulj be anyánál, hogy csináltattam egy tetoválást!". Úgy tűnik, hogy ez a dolog egész életükben elkíséri a testvéreket.

4. A testvérkapcsolatok igazán különlegesek. Például a fél vesémet is odaadnám neki, ha szüksége lenne rá, de a csokimból nem kaphat egy harapást sem.

5. Miután megszereztem a jogosítványomat, az öcsém így ült be mögém az autóba, amikor elvittem őt edzésre.

6. A testvér párharcok általában nem bocsánatkéréssel zárulnak le. Egész egyszerűen csak ahogy jártok-keltek a házban, néha muszáj egymáshoz szólnotok, így aztán lassan újra beszélőviszonyba kerültök, ami fennmarad egészen a következő nagy csetepatétokig. Ekkor aztán újra kezdődik az egész.

7. Az öcsém elkezdett kamaszodni, és már most nagyon hiányoznak azok az idők, amikor ha szomjas voltam, akkor fel sem kellett kelnem a kanapéról, ugyanis elég volt csak annyit mondanom az öcsémnek, hogy: "Fogadjunk, hogy nem tudsz nekem hozni kólát a konyhából 10 másodperc alatt!"

8. Az édesanyám reakciója, amikor a 14 éves húgom befesti lilára a haját, elkezdi sminkelni magát és rikító színű ruhákat hord: "Vááóó, milyen menő az új stílusod!"

Az édesanyám reakciója, amikor én 25 évesen felrakok egy erősebb highlightert: "Ki engedte ezt meg?!"

9. A kislányom hangos kacajjal nyugtázta, hogy legyőzte társasjátékban a 3 éves öccsét:

10. Karácsonykor összegyűlt az egész család a szüleim házában. Még csak alig fél órája voltunk együtt, de a testvéreim máris üvöltözni kezdtek egymással, ugyanis az öcsém leöntötte kávéval a nővérem fehér ingét. Aztán persze 10 perccel később már úgy röhögcséltek együtt, mintha mi sem történt volna.

11. A testvér az a valaki, akit én akkor szidok, amikor csak akarok, de ha valaki más mer róla valami rosszat mondani, akkor annak velem gyűlik meg a baja.

12. A húgom vegetáriánus már hosszú évek óta, ezért tegnap este, amikor hazajött a buliból és egyből kidőlt, úgy gondoltam hogy megviccelem egy kicsit.

13. Amikor a testvérek összefognak és együttműködnek, akkor nincs áthidalhatatlan akadály a számukra.