A moziba járásnak megvannak a pozitívumai és a negatívumai is. Egyrészről a mozinak van egy olyan sajátos hangulata, aminek köszönhetően a moziba járás élményét sem a nagyképernyős tévék, sem a házimozi rendszerek, sem pedig az online streaming szolgáltatások nem tudják visszaadni. Másrészről viszont ha a hátrányokat szeretnénk említeni, akkor elsőként valószínűleg mindenkinek azok a hangoskodó, beszélgető nézők jutnak az eszébe, akik nem törődnek azzal, hogy mások is vannak még rajtuk kívül a teremben. Ezzel a magatartással képesek teljesen elrontani mások filmélményét, ugyanakkor néha az is előfordul, hogy szórakoztatóbb őket hallgatni, mint magát a filmet.

1. A gyerekeimmel beültünk a moziba megnézni a Jégvarázs második részét. Amikor Olaf "meghalt" benne, valaki a hátam mögött elkezdett sírni. Először nem találtam furcsának, ugyanis azt gondoltam, hogy egy gyerek az, akit érzékenyen érintett a jelenet. Ám utána meghallottam, ahogy egy gyerek hang megszólal:

- Jaj, ne sírj, anyu!

2. A feleségemmel beültünk a moziba megnézni a Halálos iramban 36. vagy ki tudja már hányadik részét. Úgy nagyjából a film felénél Dwayne Johnson és Vin Diesel először tűnt fel egyszerre egy közös jelenetben, mire a mellettem ülő nő megkérdezte a barátjától:

- Ez két különböző ember?!

3. A Trója című filmben, amikor a harcosok előjöttek a ló hasából, egy hang büszkén felkiáltott valahonnan hátulról a moziteremben:

- Hááá! Annyira tudtam!

4. Mind a mai napig tisztán emlékszem, ahogy "A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége" című film nyitójelenete közben az egyik néző hangosan felkiáltott:

- De hát ez nem is a Shrek!

Ezután gyorsan kikászálódott a helyéről, és kirohant a teremből.

5. Amikor Amerika Kapitány először tűnt fel a vásznon a Bosszúállók: Végtelen háború filmben, a mellettem ülő nő megkérdezte a férjétől:

- Hát ez az új bosszúálló meg kicsoda?

6. A párommal elmentünk megnézni a Bohém rapszódia című filmet. A film után a terem elhagyása közben meghallottam, hogy az egyik néző csalódottan ezt mondja a barátjának:

- Aahhj, de hát ez a film Freddie Mercury-ról szólt. Én meg azt hittem, hogy a Bon Jovi-ról fog.

7. A fekete ruhás nő című filmben a korábban Harry Pottert alakító Daniel Radcliffe a főszereplő. Miközben az egyik feszült jelenetben a kamera nagyon lassan ráközelített az általa játszott szereplőre, a nézők közül valaki hirtelen bekiabálta:

- Használd a varázspálcádat, Harry!

A fél moziterem röhögésben tört ki, míg a másik fele felháborodott a beszólás miatt.

8. A barátnőmmel elmentünk megnézni a moziba a "Pókember: Hazatérés" című filmet, és van benne egy jelenet, ahol Pókember ajándékot kap Tony Stark-tól, a csomagolásra pedig csak annyi van írva, hogy "TS"-től. Ezt látva a barátnőm fellelkesülve megkérdezte tőlem:

- Váóóó! Taylor Swift is szerepel a filmben?

9. Egy hétköznap délelőtt elmentem a barátaimmal megnézni az "Az" című horrorfilmet. Nem kicsit lepődtünk meg, amikor megláttuk, hogy egy család is beült a kisgyerekével a filmre. Már az előzetesek alatt is panaszkodott a gyerek, hogy ez túl ijesztő, de amikor a film nyitójelenete után felsikoltott, a család azonnal felállt és sietve távozott a teremből. Nem is értem, hogy mit hittek, amikor beültek a filmre.

10. Már túl voltunk a Benjamin Button különös élete című film háromnegyedén, amikor a mögöttem ülő férfi megkérdezte a feleségétől:

- Te, ez a fickó egyre fiatalabb lesz?

11. A Kill Bill című film elején hangos lihegés és nyögés hallatszott, miközben még sötét volt a mozivászon. Erre egy nő a nézők soraiból megszólalt:

- Na, ezt szeretném én is átélni!

A következő pillanatban megjelent a vásznon a meggyötört, életéért küzdő Menyasszony. A moziteremben mindenki elkezdett röhögni, mire a bekiabáló nő csak ennyit mondott csalódottan:

- Hát én nem erre gondoltam, na mindegy...

12. Az egyik barátommal megnéztük a 127 óra című filmet a moziban, ami arról szól, hogy egy férfi hogyan vészeli át, hogy 127 órára csapdába esik egy sziklahasadékban. Már ment a film, amikor egy idő után az egyik előttünk ülő nő így szólt a párjához:

- Nagyon remélem, hogy ez a fickó nem tölti majd az egész filmet a szikla alá szorulva.