Nem egyszerű olyan albérletet találni, ami árban és állapotban is az elfogadható kategóriába esik. És akkor még azt nem is említettük, hogy a tulajdonos, főbérlő személye sem elhanyagolható tényező a keresés során. Aki megfizethető albérletet szeretne, az kénytelen kompromisszumokat kötni. Persze azért annak is van határa, hogy mekkorákat.

A bérbeadó próbált vicces lenni, de én valahogy nem tudtam őszintén nevetni rajta...

Korábban egy idős nénitől béreltünk rövid ideig egy lakást. Annak ellenére, hogy magát a lakást nagyon szerettük, mégis kénytelenek voltunk úgy dönteni, hogy kiköltözünk, ugyanis az idős néni minden reggel 6 órakor ránk csörgött vezetékes telefonon, hogy ideje felkelnünk. Persze ezután mi kihúztuk a telefont, ám mivel a néni a közelben lakott, ezért átjött, és elkezdte az ajtót verni, hogy keljünk fel.

Amikor megnéztük a lakást, egy pokróc volt terítve a fürdőszoba ajtajára. Nem tulajdonítottunk neki különösebb jelentőséget, azt gondoltuk, hogy csak száradni van kirakva, ám beköltözéskor még mindig ott volt a pokróc, és kiderült, hogy nem ok nélkül.

A bérbeadó kiemelte a hirdetésben, hogy a szomszédok nagyon csendesek. Amikor megnéztem a lakást, akkor kiderült, hogy miért állította ezt ennyire magabiztosan.

Kivettem néhány napra egy szobát egy airbnb-n hirdetett szálláshelyen, aminek a közös mosdója a lépcsőfordulóban van kialakítva. Erről valahogy nem tett említést a bérbeadó a hirdetésben.

A tulajdonos beugrott hozzánk, amikor nem voltunk otthon, és úgy tűnik, hogy egyáltalán nem zavartatta magát.

Egyik nap arra mentem haza, hogy a főbérlő a távollétemben egy kulccsal zárható és nyitható ketrecet szerelt a termosztátra, hogy én ne férhessek hozzá.

Beköltözéskor szóltam a tulajnak, hogy az egyik szekrénynek nagyon fura szaga van, mire ő így "orvosolta" a problémát.

A tudtunkon kívül a főbérlő olyan kamerákat üzemelt be a lakásban, amelyek még hangot is képesek rögzíteni.

Mondtam a tulajdonosnak, hogy szükségem lenne egy magasabb asztalra az albérletben, mire ő azt mondta, hogy pár napon belül hoz nekem egyet. Ezzel állított be:

A tulajdonos általában már csak a beköltözés után mutatja ki a foga fehérjét, de azért előtte is lehetnek intő jelek.

A tulajdonos azt mondta, hogy a lakás tengerre néző kilátással rendelkezik, ezért magas a bérleti díj. Nos, végülis nem hazudott, ugyanis a lakásnak ez az "ablaka" tényleg a tengerre néz.