Az egymás mellett élő embereknek az lenne a közös érdekük, hogy jó, vagy legalább semleges kapcsolatot ápoljanak egymással, hiszen mégiscsak jobb a békesség. Azonban megesik, hogy egyik vagy másik szomszéd nem osztja ezt a nézetet, és úgy viselkedik, hogy egyáltalán nincs tekintettel másokra.

(11) Új házba költöztünk, és már az első napokban észrevettem, hogy az egyik szomszédunk folyton az ajtajából figyeli, hogy mikor megyünk el otthonról. Később aztán a másik szomszédunk elárulta, hogy ez a bizonyos szomszéd titokban átlopódzik hozzánk, és a medencénkben fürdőzik, amíg mi nem tartózkodunk otthon. Ezután felszereltem egy biztonsági kamerát a kertünkben, hogy legyen bizonyítékom. Amikor szembesítettem a felvételekkel a szomszédomat, akkor sértődötten megrántotta a vállát és azt mondta, hogy az előző tulaj is megengedte neki, hogy megmártózzon néha a medencében, és nem gondolta volna, hogy nekünk ez problémát fog jelenteni.

(10) Vásároltunk egy kertes házat, és az első napon, amikor elkezdtünk beköltözni, az egyik szomszéd meghívás nélkül bejött hozzánk a nyitott garázsunkon keresztül, és elkezdte mutogatni, hogy melyik bokrokat és fákat vágjuk ki a vele közös kerítésünk mellett, mert hogy ő nem lát át tőlük az udvarunkra.

(9) Új lakásba költöztem, és néhány nap után egy idős néni a szomszédból leteremtett, hogy nem tud aludni a madaraim csiripelésétől. Mondtam neki, hogy nekem nincsenek is madaraim, mire kiderült, hogy ő a szabadban repdeső madarakra gondol, és hogy ne hazudjak neki, hogy azok nem az enyémek, ugyanis akkor jelentek meg a ház körül, amikor én ideköltöztem.

(8) Reggel, amikor elindultam dolgozni, hirtelen a szomszédom az autóm elé ugrott. A fékbe tapostam, ő pedig elkezdett velem ordibálni, hogy éjszaka miért turkáltam a kukájában. Próbáltam higgadtan elmagyarázni neki, hogy természetesen nem én túrtam ki a szemetet a kukájából, valószínűleg egy állat lehetett, de nem sikerült meggyőznöm, és azóta azt híreszteli a környéken, hogy én az ő szemetesében kotorászok.

(7) Nagyon hosszú és fárasztó napom volt, ezért miután hazaértem, azonnal a kanapéra zuhantam és elaludtam. Még az ajtót is elfelejtettem kulcsra zárni, így eshetett meg az, hogy nem sokkal később arra ébredtem, hogy a szomszéd néni bökdösi a vállamat és azt kérdezgeti, hogy én ma reggel kaptam-e újságot, mert neki nem hoztak.

(6) A szomszéd követelte az apámtól, hogy vágja ki a diófánkat, azzal az indokkal, hogy néhány ága átlóg az ő telkére. Az apám sajnálta volna kivágni az egész fát, ezért azt mondta, hogy azt a pár ágat levágja, de a szomszédnak nem felelt meg ez a megoldás. Ekkor apám úgy döntött, hogy bemegy a hivatalba és megnézi, hogy pontosan hol is húzódik a telekhatár köztünk és a szomszéd között. Kiderült, hogy a diófánk egyáltalán nem is lóg át a szomszédhoz, és valójában a szomszéd házának egy része lóg át a mi telkünkre. Amikor az apám szembesítette ezzel a szomszédot, akkor megkérdezte tőle, hogy mikor tervezi elbontani a házát a telkünkről, mire elvörösödött fejjel faképnél hagyta apámat, és azóta sem áll vele szóba.

(5) Egyik este kint ültünk a feleségemmel a hintaágyon a kertünkben, és csillagokat néztük. Aztán egyszer csak a romantikus idillt megtörte a szomszédunk, aki átugrott a kerítésünkön, és egy zseblámpával az arcunkba világított. Amikor rákiabáltam, hogy "Te meg mégis mit művelsz?!", akkor hirtelen megfordult, és visszamászott a kerítésen, anélkül, hogy egy szót is szólt volna. Azóta sem adott magyarázatot a tettére.

(4) A szomszédom megszállottan kémkedik utánam. Amikor hazaérek a munkából, akkor mindig kirohan hozzám, hogy elmondja, most éppen 5 perccel korábban vagy később jöttem, mint ahogy általában szoktam, és hogy szerinte ez gyanús. Ha vendégek jönnek hozzám, akkor pedig folyamatosan az ablakából leskelődik, amíg el nem mennek.

(3) A szomszédom kiásta a kertemből a frissen ültetett virágaimat, amíg nem voltam otthon. Hogy honnan tudom, hogy ő volt? Nos onnan, hogy néhány méterrel arrébb elültette őket a saját kertjében.

(2) A szomszéd fickó felszerelt egy reflektort az udvarán, amit a mi hálószobánk ablakára irányított. Megkértük, hogy fordítsa másfelé, de ő erre csak kajánul vigyorgott. A pasim ekkor úgy döntött, hogy ogy felrak egy nagy tükröt az ablakunk elé, amivel visszaveri a reflektor fényét a szomszéd hálószobája felé. Természetesen azonnal panaszkodni kezdett a vakító fény miatt, mire a barátom elmagyarázta neki, hogy az a saját reflektorának a fénye és ha annyira zavarja, akkor kapcsolja ki, vagy fordítsa másfelé.

(1) A szomszédom a háza felújításakor a munkások mobil WC-jét lerakatta az én garázsom ajtaja elé.